Küçük Prens

Küçük Prens Küçük Prens kitabının dikey dikdörtgen kapağının fonu beyaz. En üstte mavi, baş harfleri büyük, orta puntolarla “Antonie de Saint-Exupéry” yazıyor. Hemen altında büyük puntolu, siyah el yazılı “Küçük Prens”in baş harfleri büyük.  Prens’in “s” harfinin hemen üzerinde harfin üçte biri kadar, halkalı, sarı bir gezegen var. Küçük Prens yazısının altında, her iki yanda, iki küçük sarı yıldız seçiliyor.  “Cemal Süreya&Tomris Uyar çevirisiyle” notu ortalanmış şekilde, siyah, yazarın adından daha küçük puntolu.  Kapaktaki resim sağ alt köşeden başlayan, yarısı görünen gri bir gezegenin üzerinde sarı saçlı bir çocuğu içeriyor. Gezegenin üzerinde küçük çiçekler, yanardağ var. Çocuk sola bakıyor. Açık yeşil bir pantolon, kısa kollu gömlek ve koyu renk kemerli. Kırmızı papyonlu. Nokta halinde siyah gözlü, minik bir çizgili kalkık burunlu ve küçük yuvarlak ağızlı. Sarı saçları, dağınık. Gezegenin etrafında sarı yıldızlar, ve iki farklı boyutta sarı iki daire şeklinde gezegenler var. Kapağın sağ, altında gezegenin üzerinde mavi dikdörtgen şeridin hemen yanındaki bir tırnak büyüklüğündeki bölümde alt alta “Toplam Baskı 335.500” yazıyor.  Kapağın sol yanında bozuk para kadar, karalanmış bir bulut gibi beyaz fonun üzerinde kırmızı bir kalbin yanında beyaz büyük harfli “Can” altında siyah, ince harflerle “Çocuk” yazıyor.

Betimleyen: Beyza KURAL

Yazar: Antonie de Saint-Exupery

Yayınevi: Can Yayınları

Küçük Prens kitabının dikey dikdörtgen kapağının fonu beyaz. En üstte mavi, baş harfleri büyük, orta puntolarla “Antonie de Saint-Exupéry” yazıyor. Hemen altında büyük puntolu, siyah el yazılı “Küçük Prens”in baş harfleri büyük.

Prens’in “s” harfinin hemen üzerinde harfin üçte biri kadar, halkalı, sarı bir gezegen var. Küçük Prens yazısının altında, her iki yanda, iki küçük sarı yıldız seçiliyor.

“Cemal Süreya&Tomris Uyar çevirisiyle” notu ortalanmış şekilde, siyah, yazarın adından daha küçük puntolu.

Kapaktaki resim sağ alt köşeden başlayan, yarısı görünen gri bir gezegenin üzerinde sarı saçlı bir çocuğu içeriyor. Gezegenin üzerinde küçük çiçekler, yanardağ var. Çocuk sola bakıyor. Açık yeşil bir pantolon, kısa kollu gömlek ve koyu renk kemerli. Kırmızı papyonlu. Nokta halinde siyah gözlü, minik bir çizgili kalkık burunlu ve küçük yuvarlak ağızlı. Sarı saçları, dağınık. Gezegenin etrafında sarı yıldızlar, ve iki farklı boyutta sarı iki daire şeklinde gezegenler var. Kapağın sağ, altında gezegenin üzerinde mavi dikdörtgen şeridin hemen yanındaki bir tırnak büyüklüğündeki bölümde alt alta “Toplam Baskı 335.500” yazıyor.

Kapağın sol yanında bozuk para kadar, karalanmış bir bulut gibi beyaz fonun üzerinde kırmızı bir kalbin yanında beyaz büyük harfli “Can” altında siyah, ince harflerle “Çocuk” yazıyor.

Sayfa Görüntüleme : 1022