Kunduz

Kunduz

Betimleyen: Beyza KURAL

Fotoğraftaki kunduzun boyu neredeyse üç karış. Eni ise bunun üçte biri kadar. Ayakta duruyor. Yuvarlak, belki biraz kilolu bir görünümü var. Tüm vücudu kahverengi tonlarında çok uzun olmayan tüylerle kaplı. Başındaki tüyler kızılımsı, burnundan ağzına ve yanlara uzanan tüyler beyazken, vücudunun geri kalanında koyu kahverengi.

Başı vücudundan belirgin bir şekilde ayrılmıyor. Yüzü, öne doğru hafif çıkıntılı, yuvarlak hatlı. Kafasındaki tüyler, kısa saçlı bir insanınki gibi, hafif havaya kalkmış. Yüzünün yanlarında küçük, badem şeklinde siyah gözleri var. Gözlerinden başının arkasına devam eden hizada siyaha yakın renkte, oval, tavla pulu büyüklüğünde kulakları görülüyor. Yüzünün en uç noktasındaki burnu kahverengi, kulaklardan bir parça daha büyük, çıkıntılı değil, burun delikleri yuvarlak şekilde iki yanda. Burnunun hemen yanından dışa uzanan siyah, saç inceliğinde, işaret parmağı uzunluğunda, çok sık olmayan, bıyıkları var. Yarı açık yay şeklindeki ağzı koyu kahverengi.

Yüzünün bittiği yere oldukça yakın, iki yandaki kolları kısa. İnce uzun tırnaklı, beş uzun parmaklı bir ele sahip. Çocuk eline benziyor. Parmaklarını avuç içine bükmüş. Tırnakları uzun, ucu sivri, sert, açık kahverengi. Bacakları belirsiz, kısa ayakları vücudunun hemen bitiminde. Uzun perdeli ayakları var. Ayaklarındaki beşer parmağındaki tırnaklar tıpkı ellerindeki tırnaklara benziyor. Onlar gibi uzun, sivri açık kahverengi. Geniş yassı kuyruğu tüysüz, bir spatula gibi. Kuyruğunun boyu yaklaşık iki karış iken eni de bunun yarısı kadar.

Sesli versiyonuna ulaşmak için: https://www.youtube.com/watch?v=TycccrMaHU0

Sayfa Görüntüleme : 1377