Lanetli Piramidin Gizemi

Lanetli Piramidin Gizemi  Betimleyen: Yeliz SAYGINAR Enine dikdörtgen renkli afişin arka planında beyaz bulutların dağıldığı mavi gökyüzü var. Ön planda, taşlı, sarı kumların ortasında, gökyüzüne doğru bir piramit yükseliyor. Sağ ön köşesinde, bir devenin sırtında piramide doğru giden bir adam duruyor. Başında beyaz sarık olan adam, kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz renklerle örülmüş, kilim desenli bir örtüde oturup, devenin yularından tutmuş. Örtünün ucundan püsküller sarkıyor. Piramidin sağ üstünde, yuvarlak, kırmızı bir zeminde beyaz harfle küçük “b” harfi var. Yanında uzanan şeritte, iki satır halinde “belgesel izlesene” yazıyor. Yuvarlaktaki “b” harfinin içinde bir üçgen var. Ön ve sağ cephesi görünen piramit, tepeye doğru sivrilen bir üçgen şeklinde. Daha geniş duran ön cephedeki giriş, büyük, düzgün biçimlendirilmiş dikdörtgen taşlarla örülü. Girişin ortasında iki yuvarlak sütun uzanıyor. Önündeki zemin, taş döşeli olduğu için yüksekte duruyor. Sağ ve sol köşede oturur halde iki insanımsı heykel var. Heykellerin yanında aynı boyda iki dikili taş duruyor. Girişteki taşlar kum rengindeyken, piramidin üst kısmındaki taşlar daha küçük ve koyu renkte. Girişin iki yanı, büyük taşlardan örülmüş çok yüksek olmayan duvarlarla çevrili. Sağ taraftaki duvarın önünde, birkaç tane büyük taş yığılmış. Piramidin sol alt köşesinde gri renkli, köşeleri oval, taş biçiminde bir şekil var. Ön ve sağ yüzü daha parlak duran şeklin üstünde küçük beyaz harflerle “sc”, şeklin sağındaki kumların üstünde ise gri ve sarı renkte iki satır halinde “Discovery scıence” yazıyor. Afişin sol tarafında, büyük punto ve beyaz renkli harflerle, dört satır halinde “TARİHE YENİDEN BAKIŞ LANETLİ PİRAMİT BELGESELİ” yazıyor.

Betimleyen: Yeliz SAYGINAR

Enine dikdörtgen renkli afişin arka planında beyaz bulutların dağıldığı mavi gökyüzü var. Ön planda, taşlı, sarı kumların ortasında, gökyüzüne doğru bir piramit yükseliyor. Sağ ön köşesinde, bir devenin sırtında piramide doğru giden bir adam duruyor. Başında beyaz sarık olan adam, kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz renklerle örülmüş, kilim desenli bir örtüde oturup, devenin yularından tutmuş. Örtünün ucundan püsküller sarkıyor.

Piramidin sağ üstünde, yuvarlak, kırmızı bir zeminde beyaz harfle küçük “b” harfi var. Yanında uzanan şeritte, iki satır halinde “belgesel izlesene” yazıyor. Yuvarlaktaki “b” harfinin içinde bir üçgen var.

Ön ve sağ cephesi görünen piramit, tepeye doğru sivrilen bir üçgen şeklinde. Daha geniş duran ön cephedeki giriş, büyük, düzgün biçimlendirilmiş dikdörtgen taşlarla örülü. Girişin ortasında iki yuvarlak sütun uzanıyor. Önündeki zemin, taş döşeli olduğu için yüksekte duruyor. Sağ ve sol köşede oturur halde iki insanımsı heykel var. Heykellerin yanında aynı boyda iki dikili taş duruyor. Girişteki taşlar kum rengindeyken, piramidin üst kısmındaki taşlar daha küçük ve koyu renkte. Girişin iki yanı, büyük taşlardan örülmüş çok yüksek olmayan duvarlarla çevrili. Sağ taraftaki duvarın önünde, birkaç tane büyük taş yığılmış.

Piramidin sol alt köşesinde gri renkli, köşeleri oval, taş biçiminde bir şekil var. Ön ve sağ yüzü daha parlak duran şeklin üstünde küçük beyaz harflerle “sc”, şeklin sağındaki kumların üstünde ise gri ve sarı renkte iki satır halinde “Discovery scıence” yazıyor.

Afişin sol tarafında, büyük punto ve beyaz renkli harflerle, dört satır halinde “TARİHE YENİDEN BAKIŞ LANETLİ PİRAMİT BELGESELİ” yazıyor.

Sayfa Görüntüleme : 800