Levent Yüksel

Levent Yüksel

Betimleyen: Doğa GERGİN (Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi)

Arkası beyaz yatay dikdörtgen şeklinde renkli bir fotoğrafla Levent Yüksel doğrudan objektife dişlerini gösteren bir gülümsemeyle bakıyor. 

Bu fotoğrafta 45-50 yaşlarında gösteren Levent Yüksel siyah bir tişört ve onun üstüne de ceket veya hırka tarzı siyah başka bir kıyafet giyiyor. Ceketin yakası hakim yaka olarak da adlandırılan, enseyi kapatacak biçimde, boynun iki kenarını da örterek, yakası hafif kalkık duracak şekilde aşağıya doğru iniyor. 

Yüzü şekli yukarıdan dikdörtgen bir şekilde başlayıp aşağıya doğru daha oval biçimde iniyor. Saçları çok kısa ve tepesi hafif kahverengi gibi olmakla beraber saçlarının yan tarafları beyaz. Alnının yukarısında saçları sanki geniş açılı bir üçgenmiş gibi geriye doğru giderken alnının yan tarafında kalan saçlar azalıyor. Karşıya doğru bakıyor fakat tamamen karşıya dönük değil. Sol omzu biraz daha geride kalacak şekilde duruyor ve yüzü ve vücudunun sağ tarafı öne çıkıyor. Sağ kulağı görünüyor fakat sol kulağı geride kalmış durumda. Kaşları, saçlarının ortasındaki kahverengilikle aynı renkte. Gözleri ve kaşları birer yaymış gibi hafif aşağı doğru kıvrılmış. Üst dişlerini gösterecek şekilde gülümsemiş bu yüzden ağzının kenarlarında kırışıklık oluşmuş durumda.

Sayfa Görüntüleme : 785