London Heist - İngiliz İşi

Afişi Betimleyen: Emine KOLİVAR

Koyu renklerin ağırlıkta olduğu afiş, ayrımı çok net olmayan ve renklerin hafifçe iç içe geçtiği iki bölümden oluşuyor. Üst tarafta bir otomobilin direksiyonunda oturup tabancasını sağ cama doğru çevirmiş Jack (Craig Fairbrass) yer alırken afişin alt yarısında motosikletle giden, kasklı iki kişi görülüyor. Öndeki kişi, motosikleti kullanıyor, arkadaki ise sol elinde tuttuğu tabancasını ateş etmek üzere ileri çevirmiş.
Üst tarafta Jack’in olduğu otomobilin sol penceresinden yoğun gün ışığı alan bir bahçe ve malikane tarzı bir ev görülüyor. Afişte en sıcak renklerin kullanıldığı yer, bu pencereden görünen manzara. Yoğun gün ışığı nedeniyle detayları net görülemeyen havuzlu malikanenin bahçesinde palmiye ağaçları var.
Jack 50’lerinin başlarında, geniş ve uzun yüzlü, renkli gözlü, saçları kumral, sakalı ve bıyığı birkaç günlük, alnında yatay çizgiler iki kaşının arasında dikey mimik çizgileri olan sert bakışlı bir adam. Üzerinde gri, mevsimlik mont var. Otomobilinin kırılan ön camından kopan parçalar üzerine geliyor.
Alt tarafta, motosiklet kullanan kişilerin arkasında her iki ayağı da kule olan Tower Bridge ve çok net olmayan şehir silueti görünüyor. Motorcular kasklı oldukları için yüzleri görünmüyor. Öndeki, gri bir mont giyerken arkadakinin montu turuncu. Bu kısımda gökyüzü koyu gri bulutlarla kaplı, hava kasvetli ve kapalı.
Afişteki yazılar şu şekilde: Üstte beyaz harflerle “CRAIG FAIRBRASS, JAMES COSMO, MEM FERDA, STEVEN BERKOFF, NICK MORAN”, ortada iki görüntünün birleştiği yerde büyük harflerle “LONDON HEIST”. “LONDON” kelimesi kırmızı ile, “HEIST” kelimesi ise beyazla yazılmış. Her iki kelimede de harflerin üzerinde siyah gölgeler var. En altta, “FROM LONDON TO MARBELLA THE ONLY JUSTICE IS REVENGE” yazılı. Burada sadece “REVENGE” kelimesi kırmızıyla yazılırken diğer kelimelerde harfler beyaz. Sağ alt köşede daire içinde 15 sayısı yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 524