Madonna

Madonna

Eser sahibi: Funda Alkan

Materyal: Bez

Teknik: Yün işleme

Ölçü: 117*113 cm

Konum: Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Binası (AB!) – 1. Kat

Betimleyen: İrem Nur KATMAN / Özyeğin Üniversitesi

Yatay dikdörtgen şeklinde, mavi fonun önünde duran sol omuz tarafından arkaya doğru başını hafif çevirmiş olan 30’lu yaşlardaki Madonna portresi. Portre birbirinden ayrı duran, tırnak ucu kadar küçük renkli yuvarlak parçaların yerleştirilmesiyle oluşturulmuş. Sanki üstünde birçok küçük delik olan beyaz bir kâğıdı portrenin üstüne koyulmuş gibi duruyor

 Madonna’nın sadece göğüs hizasından itibaren üst tarafı gözüküyor. Çok geniş olmayan omuzlarından sırtının ortasına doğru hafifçe daralan  V şeklinde sırt dekolteli siyah bir kıyafet giymiş.

Omuz hizasından da kısa olan saçlarının ön tarafı arkalarına göre daha koyu bir sarı. Madonna’nın açık sarı tonlardaki saçı fönlenmiş ama sanki gün içinde kabarmış gibi duruyor. Etrafa uçuşan saçları Madonna dışarıda bir rüzgarın önündeymiş gibi bir hava veriyor.

Yüzünde sadece pembe tonlarında hafif aralanmış dudağı görülüyor. Diğer göz, burun gibi yüz hatları resmedilmemiş. Sol kulağıyla yanağının birleştiği yer, alnıyla saçlarının birleştiği yer, sol ve sağ omuzları daha koyu bir ten rengiyle tonlanmış.

 Sol kulağındaki yıldız şeklinde sarkan siyah bir küpe var. Sol omzundan arkaya doğru dönük olduğundan sağ kulağı görünmüyor.

Sayfa Görüntüleme : 871