Masumiyet Müzesi

Masumiyet Müzesi

Betimleyen: Tuba KAYA

Yazar: Orhan Pamuk

Yayınevi: İletişim

Masumiyet Müzesi’nin kitabının dikey dikdörtgen kapağı eski fotoğraflardan yapılan kolaj çalışmasından oluşuyor. Arka planda eski bir İstanbul fotoğrafı solgun. Üsküdar’dan çekilmiş siyah beyaz fotoğraf sembolik tarihi yarımadayı gösteriyor. Altı minareli Sultan Ahmet Camii diğer yapılara göre daha belirgin. Denizde soldan sağa doğru yol alan beyaz yolcu gemisi siyah beyaz fotoğrafa dahil. Gökyüzü hafif sarı.

Ön planda açık pembe, üstü açık, Amerikan arabasında beş kişi oldukça neşeli. Kıyafetlerinden ve arabanın modelinden 1950-1960’lar olduğu tahmin ediliyor. Şoför koltuğunda bir erkek, erkeğin yanında iki kadın oturuyor. Kadınlar saçları görünecek şekilde başlarına küçük örtüler takmış. Üçü de sağ tarafa doğru bakarak poz vermişler. Arka koltukta şoförün arkasında bir erkek ve erkeğin yanında bir kadın oturuyor. Kravatlı erkek beyaz gömleğin üzerine askılı pantolon giymiş. Siyah saçlı kadın saçları görünecek şekilde örtü takmış. Erkek kadına dikkatlice bakarken kadın da yüzünde gülümsemeyle kadraja bakıyor. Grup pembe arabayla gezintiye çıkmış.

En üstte, gök yüzünde, koyu gri ile, tümü büyük harf “Orhan Pamuk” yazılı. Hemen altında arabayla aynı pembe tonunda, tümü büyük harf “Masumiyet Müzesi” ifadesi görünüyor.

Sol altta yayınevinin adı “iletişim”, tümü küçük harf ve siyah punto ile yazılı. 

Sayfa Görüntüleme : 862