Mediterranean Fever – Akdeniz Ateşi Afiş Betimlemesi

Dikey konumlandırılmış afişin fon rengi siyah. Siyah fonun önünde ise aslında Valid (Amer Hlehel) ve Celal’in (Ashraf Farah) açık deniz kıyısında çekilmiş fotoğraflarının üzerine oturtulan şablon şeklindeki “MEDITERRANEAN FEVER” yazısı bulunuyor. Filmin adı yukarıdan aşağı her biri bir satıra gelecek şekilde, büyük punto ve büyük harflerle “MEDİ” “TERRA” “NEAN” “FEVER” olarak yazılmış, içi boş olan bu harflerin arkasından da Valid ve Celal’in fotoğrafı görünmüş. “MEDI” öbeğinin hemen sonunda “FESTIVAL DE CANNES, UN CERTAIN REGARD” yazısının hemen üzerinde Cannes Film Festivalinin sağa yatmış zeytin dalı şeklindeki logosu bulunuyor. “TERRA” ve “NEAN” öbeklerinin sol tarafında, 90 derece sola yatmış şekilde “AMER HLEHEL” ve “ASHRAF FARAH” yazıyor. Bu bütünün hemen altında, solda Arapça harflerle, sağda ise latin, büyük ve mavi harflerle “A FILM BY MAHA HAJ” yazılı.

Valid, fotoğrafta daha önde. 40lı yaşlarında, saçlarının üst kısmı dökülmüş, düzgün kesilmiş gür sakalları ve bıyığı olan koyu kumral bir adam. Valid gözlerini batan güneşe bakarken kısmış, burnu hafifçe aşağı eğimli, biraz kilolu. Boynundan aşağısı çok az görünen Valid’in üzerinde bisiklet yaka kırmızı bir tişört var.

Celal, biraz daha arkada. 40larında, beyazlaşmış saçlı, sakalsız ve bıyıksız, düz kaşlı, dar burunlu ve normal dudaklı, koyu kumral bir adam. Kısa olmasına rağmen dalgalı olan saçlarını soluna doğru taramış. Celal, Valid’e şaşkın ve anlamaya çalışan bir halde ciddiyetle bakıyor. Valid’in yüzünü görmeye çalışır gibi bir hali var. Arkalarında minik dalgaları köpükler oluşturmuş şekilde masmavi bir deniz yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 419