Mezarlık

Mezarlık

Betimleyen: Fatma DALAY

Orta yaşlarda bir adam, mezarlıkta başına oval biçimde taş yerleştirilmiş bir mezarın başında duruyor. Toprağın altından bir el dışarı çıkmış, adama doğru bir avuç toprak savuruyor.

Orta yaşlardaki adamın konuşma balonu: “İsmail abi senden sonra Rihanna diye bi hatun çıktı, Allahıma böyle memeleri var!”

Mezardaki adamın konuşma balonu: “Eeh, s.ktir git be!!! Ben de dua ediyosun sandım!!!

Adam, iri yarı ve kilolu… Saçları dökülmüş, gözleri patlak, burnu uzun ve kalın. Ağzı, tek çizgi biçiminde ve küçük… Çenesi gerdanıyla birleşmiş. Uzun kollu tişört ve pantolonla…  Ellerini dua eder gibi kaldırmış. Avuç içleri birbirine dönük…

 Mezarın başına, oval bir taş yerleştirilmiş. Ölü adam, kabarık denebilecek toprağın altından kolunu dirseğine kadar çıkarmış.

Soluk yeşil tondaki gökyüzünde birkaç bulut var. En geride ince-uzun bir iki selvi ağacı göğe doğru uzanıyor.

Karikatürün sol üst kısmında yüzü daire biçiminde çizilmiş kel ve şişman orta yaşlı bir adamın yüzü var. Dairenin yarısını gerdanı doldurmuş. Gözler kısık ama patlak gibi. İnce-uzun burnu üst dudağına doğru kanca gibi eğilmiş. Sırıtan ağzı tek çizgi… Adamın yüzünün çevresinde, tekrarlarla daire oluşturmuş şekilde, küçük siyah harflerle  “Düz adam sami abi” yazıyor.

Sayfa Görüntüleme : 1385