Momo

Momo

Betimleyen: Tuba KAYA

Yazar: Michael Ende

Yayınevi: Pegasus

Momo kitabının kapağı dikey dikdörtgen. Sarıya yakın turuncu zemin üzerinde en yukarıda, sadece ilk harfleri büyük, beyazla “Michael Ende” yazılı. Hemen altında tüm harfleri büyük, mavi, büyük fontla “Momo” yazıyor. Sarı- turuncu zeminin üzerinde yine turuncu kalemle karakalem çalışmasına benzer resim var. Kitabın solunda yaklaşık bir parmak kalınlığındaki kısım boydan boya mavi. Buradaki mavi ile ‘Momo’ yazısı ve çocukla kaplumbağanın rengi aynı mavi.

Resimde Arnavut kaldırımları olan taş sokakta yan yana irili ufaklı birçok saat kulesi görünüyor. Saat kulelerinin bazıları masallardan fırlamışçasına bir hava veriyor. Kısa saat kulelerinin arkasındaki uzunların sivri veya bombeli minareleri var. Bu sokakta yüzü saat kulelerine bakan, kitabın kapağına bakan kişinin sırttan gördüğü bir çocuk var. Çocuğun hemen solunda irice bir kaplumbağa görünüyor. Çocuk ve kaplumbağa maviyle çizilmiş. Kaplumbağanın yüzü çocuğa dönük.

Çocuğun üzerinde eski ve yırtık bir palto var. Paltonun sırtı yamalı.  Çocuk yalın ayak. Üzerindeki pantolon kısa ve eski. Kısa saçlı çocuğun saçları dağınık ve havaya doğru dikilmiş.

Görselin altında kitabı ortalayan konumda yayınevinin logosu yer alıyor. Logoda mitolojik Pegasus atı sol profilden şaha kalkmış şekilde duruyor. Atın altında ise tüm harfler büyük, mavi “Pegasus” yazılı. 

Sayfa Görüntüleme : 875