Muzice 2-Aşk

Muzice 2-Aşk

Betimleyen: Yeliz SAYGINAR

Boyuna dikdörtgen renkli afişte filmden bir sahne yer alıyor. Arka planında, mavi gökyüzü ve deniz uzanmış. Ufka doğru gidildikçe gri bulutlar artarken, ufukta hafif bir kızıllık var. Denizin ortasında beyaz köpüklü dalgalara, gri bulutların gölgesi düşüyor.

Afişin ortasında denize doğru duran Aziz (Mert Turak) ve Mizgin (Biran Damla Yılmaz) el ele tutuşup, sol omuzlarının üzerinden geriye doğru bakmışlar. Aziz, 30’larının ortasında, uzun boylu, siyah saçlı ve uzun bıyıklı. Saçlarını sola doğru tarayıp, briyantinli gibi yapıştırmış. Dudağının sol tarafı, aşağı doğru eğik duruyor. Sol dirseğini kırıp, elini kalbinin üzerinde yumruk yapar gibi tutmuş. Mavi gömlek, lacivert yelek ve kumaş pantolon takımı giyen Aziz, kırmızı bir kravat takmış.

20’lerinin ortasındaki Mizgin, Aziz’in sağ elinden tutuyor. Mavi gözlü, oval yüzlü Mizgin, gülümseyerek bakmış. Üstünde rengârenk çiçekli lacivert ceket ve diz altında biten büyük mavi çiçekli, kırmızı bir etek var. Sol elindeki yüzük parmağında bir alyans takılı. Uzun, dalgalı, kahverengi saçlarına örttüğü yeşil başörtüsünü geriden bağlamış.

Dizlerinin hizasında büyük puntolu, sarı renkli küçük harflerle, iki satır halinde “Mucize Aşk” yazıyor. “Aşk” beyaz renkli ve el yazısı gibi yazılmış. Hemen üstünde çok küçük puntolu büyük harflerle “YAZAN YÖNETEN MAHSUN KIRMIZIGÜL” ismi yer alıyor.

Afişin üst ve altında enine, geniş mavi şeritler uzanıyor. Üstteki şeritte oyuncu isimleri, büyük beyaz harflerle “MERT TURAK”, “FİKRET KUŞKAN”, “BİRAN DAMLA YILMAZ”, “ERDAL ÖZYAĞCILAR”, “ŞENAY GÜRLER” ve “MAHSUN KIRMIZIGÜL” diye sıralanmış.

Aziz ve Mızgin’in başlarının ortasındaki boşlukta tırnak içinde, büyük mavi harflerle “İNSAN KONUŞMADAN BİRİNİ SEVEBİLİR Mİ?” yazıyor.

Ayaklarını kapatan alttaki mavi şeritte yer alan yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil. En altta “6 ARALIK’TA SİNEMALARDA” notu düşülmüş.

Sayfa Görüntüleme : 509