Normal İnsanlar

Normal İnsanlar

Betimleyen: Tuba KAYA

Yazar: Sally Rooney

Yayınevi: Can

Normal İnsanlar kitabı dikey dikdörtgen. Kitabın zemini iki renkten oluşuyor. Üstten ortaya kadar yeşil, ortadan alta kadar ise mavi. Yeşil zeminde beyazla karakalem tarzı çizilmiş bir kadın yüzü var. Kadının küçük ağzı burnu görünüyor. Uzun saçlarının bir kısmı omzunun arkasında. Kadın omzunun arkasından, sağ profilden bakar gibi kitaba bakan kişiye doğru dönmüş. Fakat yüzünün neredeyse tamamı görünüyor.  Yeşil zeminin tam ortasında, siyah, tamamı büyük harfle, büyük fontla, alt alta “Normal İnsanlar” yazıyor. Sol üst köşede siyah harflerle, tamamı büyük, alt alta, küçük fontla “The New York Times Çoksatanı” görünüyor.

Kitabın ortasında, yeşil ile mavinin birleştiği çizgide büyük harflerle, siyah, küçük fontla “roman” yazılı.

Mavi zeminde beyazla karakalem tarzı çizilmiş bir insan yüzü var. Kadın veya erkek olduğuna ilişkin net bir anlatım yok. İnsan yüzü sol profilden bakıyormuş gibi fakat yüzünün tamamına yakını görünüyor. Mavi zeminde, yüzün üzerinde, siyah, tamamı büyük harfle, alt alta “Sally Rooney” ismi var.

Sol alt köşede küçük, siyah, büyük harfle “7. Baskı” görünüyor. Altında ise ilk harfi büyük “Çeviren:” sonra tamamı büyük harfle Emrah Serdan” yazılı. Sağ alt köşede yayınevinin logosu var. Beyaz kalbin yanında tamamı küçük harfle “can”yazılı. Logonun altında aynı renkte küçük harfle “çağdaş” yazısı görünüyor. 

Sayfa Görüntüleme : 778