Otomatik Portakal

Otomatik Portakal Otomatik Portakal kitabının kapağı dikey dikdörtgen. Turuncu fonun üzerindeki yazılar, beyaz. En üstte büyük harflerle orta puntolarla “Anthony Burgess”, altında daha büyük puntolarla alt alta “Otomatik Portakal” yazıyor. Kitabın isminin sol köşesinde “İngilizce Aslından Çeviren / Dost Körpe” ifadeleri alt alta.  Yazılar, kapaktaki çizimin önünde. Çizim, siyah fötr şapkalı, pembe bir insan yüzü. Şapka sağa eğik. Siyah, bozuk para büyüklüğündeki gözlerden solda olanın etrafında bir çark gibi üçgen uzantıları olan dış halka var. Burun yukarı dönük üçgen şeklinde. Ağız bölümünü ise ayaktaki dört erkek silueti oluşturuyor. Siluetlerin gölgeleri de bacaklarını yarısına dek öne uzanıyor. En soldakinin iki kolu yanında, ikinci iki omzunun üzerinde bir silah taşıyor, üçüncünün ve dördüncünün kolları yanlarında.  Çizimin sol altında, yatay şekilde,  “Türkiye İş Bankası” logosu ile ince beyaz bir çizgiyle ayrılan “Kültür Yayınları” ifadeleri var. Kapağın sol, alt köşesinde bir parmak kalınlığındaki puntoyla “16” sayısının yanında dikey şekilde “.” ve “Basım” yazıyor.

Betimleyen: Beyza KURAL

Yazar: Anthony Burgess

Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Otomatik Portakal kitabının kapağı dikey dikdörtgen. Turuncu fonun üzerindeki yazılar, beyaz. En üstte büyük harflerle orta puntolarla “Anthony Burgess”, altında daha büyük puntolarla alt alta “Otomatik Portakal” yazıyor. Kitabın isminin sol köşesinde “İngilizce Aslından Çeviren / Dost Körpe” ifadeleri alt alta.

Yazılar, kapaktaki çizimin önünde. Çizim, siyah fötr şapkalı, pembe bir insan yüzü. Şapka sağa eğik. Siyah, bozuk para büyüklüğündeki gözlerden solda olanın etrafında bir çark gibi üçgen uzantıları olan dış halka var. Burun yukarı dönük üçgen şeklinde. Ağız bölümünü ise ayaktaki dört erkek silueti oluşturuyor. Siluetlerin gölgeleri de bacaklarını yarısına dek öne uzanıyor. En soldakinin iki kolu yanında, ikinci iki omzunun üzerinde bir silah taşıyor, üçüncünün ve dördüncünün kolları yanlarında.

Çizimin sol altında, yatay şekilde,  “Türkiye İş Bankası” logosu ile ince beyaz bir çizgiyle ayrılan “Kültür Yayınları” ifadeleri var. Kapağın sol, alt köşesinde bir parmak kalınlığındaki puntoyla “16” sayısının yanında dikey şekilde “.” ve “Basım” yazıyor.

Sayfa Görüntüleme : 968