Oyuncu Aslı Enver

Oyuncu Aslı Enver

Betimleyen: Alper OKÇUOĞLU / Çukurova Üniversitesi öğrencisi

Dikdörtgen biçimindeki renkli fotoğrafta 30’lu yaşlarının başında olan oyuncu Aslı Enver var.  Arka plan bulanık olduğu için fotoğrafın arka tarafındaki görüntü net değil. Aslı Enver fotoğrafta omzunun üzerinden kadrajlanmış, hafif sağına dönerek doğrudan objektife bakıyor. Enver fotoğrafın sağına doğru yakın duruyor. Fotoğrafın sağ tarafına doğru yan dönerek durduğu için yüzünün bir kısmını görebiliyoruz.

Enver’in uzun, düz, sarıya yakın kahverengi tonunda, omuzlarına dek inen, kahküllü saçları var. Saçının ön kısmında yer alan perçemler alnına doğru düşmüş. Perçemler alnının tamamını kapatmış. Saçlarının uzunluğu ve sıklığı kulaklarını kapatmış. Saçlarının yanında kahküller aşağı doğru bırakılmış.

Enver’in yüzü oval, çenesi kıvrımlı. Göz rengi kahverengi, ince ve sık kirpikleri var. Gözleri badem şeklinde. Gözleri gülümsemenin etkisiyle açık ve göz bebekleri bozuk para büyüklüğünde. Gözünün altında yer alan şişlik baş parmağın yarı kalınlığında. Kaşlarının kahverengi, uzun, kalın ve çatık bir yapısı var. Burnu yüzüne uygun küçük, burun ucu yuvarlak kalın bir görüntüsü var. Yüzünde elmacık kemiklerinin olduğu her iki tarafta da çukurlar var. Çukurlar elmacık kemiklerini belirginleştirmiş. Buğday tenli ve lekesiz bir cildi var. Dudakları uzun olmasına karşın alt dudağı kalın, üst dudağı ince. Hafifçe gülümsediği için beyaz ön dişleri belirgin. Gülümsemekle dudağının kenarında ince çukura benzeyen çizgi oluşmuş.

Enver fotoğrafta omuzunun üstünden itibaren kadrajlandığı için tam seçilemiyorsa da,  üzerinde beyaz renkli bir ceketi andıran giysi var.

 

Sayfa Görüntüleme : 1062