Oyuncu Aybüke Pusat

Oyuncu Aybüke Pusat

Betimleyen: Eda Nur YASTI (Çukurova Üniversitesi, İletişim Bilimleri 3. sınıf öğrencisi)

Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta Aybüke Pusat, bedeni sola dönük biçimde poz vermiş. Dişleri açık şekilde gülüyor ve başını çevirmiş doğrudan kameraya bakıyor. Bel hizasına dek kadrajlanmış. Sağ elini sol dirseğinin üzerine koymuş. Sol eli aşağı doğru sarkmış ve fotoğrafta görünmüyor. Aybüke Pusat bu fotoğrafta 24-25 yaşlarında.  Zayıf bir bedeni var. Açık renkli bir tene sahip. Siyaha yakın bir renkte olan saçları çenesinden biraz uzun. Su dalgası biçiminde ve soldan ayrılarak açık bırakılmış. Her iki yanına salınmış.

Aybüke Pusat küçük ve yuvarlak bir yüz şekline sahip. Dar bir alnı var. Saçları gibi siyaha yakın bir renkte olan kaşları çok gür değil ancak başlangıç kısmı hafif seyrek ve orta uzunlukta. Ucu ise biraz kavisli.

 Pusat’ın koyu kahverengi gözleri orta büyüklükte, badem şeklinde ve biraz çekik duruyor. Göz altına hafif bir kalem çekilmiş ve üst kirpikleri biraz rimelle belirginleşmiş. Gözleri ve kaşları arasındaki mesafe ne çok uzun ne de çok kısa. Burnu orta uzunlukta ve minik doğal bir görünüme sahip.  Çok ince değil ve fındık burun biçiminde görünüyor. Dudakları orta kalınlıkta ve rujsuz. Pusat’ın yalnızca üst dişleri açıkta.  Orta büyüklükte ve düzgün bir yapıya sahip. Ön dişlerden arka dişlere doğru uzun başlayarak kısalan biçimleri var. Genel olarak yüzü makyajsız ve doğal görünüyor.

Pusat’ın üzerinde yaka ve dirsek taraflarında yırtık şeklinde detaylar olan buz mavisi bir kot ceket var. Kolları bilekten yukarı biraz katlanmış. Yakaları düzgün biçimde açık bırakılmış. Göğüs kısmında kapalı cepler bulunuyor. Ceketin altında ise turuncu bir bluz görünmekte. Yakası yuvarlak ve boynunu açıkta bırakmış. Bluzun kolu kot ceketin katlanan kolunun altından da hafif çıkmış. Pusat’ın boynunda, boynunu tamamen kavrayan farklı renklerden oluşan ancak mavi rengi ağırlıklı görünen minik çiçekler biçiminde bir kolye var. Sol dirseğinin üzerine koyduğu sağ elinin bileğinde ise mor, mavi, turuncu, kırmızı, yeşil renkli iplerden yapılmış iki örgü bileklik var.  Üzerinde çiçeğe benzer çok belirgin olmayan süsleri bulunuyor. Bilekliğin bağlanan kısımda iplerin kalan kısmı yukarı doğru kıvrılmış.

Pusat’ın yer aldığı fotoğrafın arka planında duvar boyunda büyük ve çerçevesi beyaz dikdörtgen şeklinde cam pencerelerin bulunduğu bir oda bulunuyor. Cam pencereler fotoğrafta Pusat’ın sol tarafında kalıyor ve yalnızca küçük bir kısmı görünüyor. Hemen sağında ise odada bulunan iki tane beyaz kapı yan yana ve önü sola bakar biçimde duruyor. Camların dışından içeri sokak lambalarının sarı ve mavi ışıkları yansıyor. Hava karanlık. Bütün bu arka plan bulanık biçimde. Pusat ise net görünüyor.

 

 

 

Sayfa Görüntüleme : 1066