Oyuncu Funda Eryiğit

Oyuncu Funda Eryiğit

Betimleyen: Seray KÖPRÜCÜ (Çukurova Üniversitesi öğrencisi)

Yatay dikdörtgen biçimindeki renkli fotoğrafta Funda Eryiğit 30 yaşlarında. Oyuncu göğüs hizasından itibaren kadrajlanmış. Kırmızı boğazlı kazak giyen oyuncunun arka planı bulanıklaştırılmış, doğrudan objektife bakıyor.

Beyaz tenli oyuncunun siyah, ışıltılı, düz saçları omzunun hizasında bulunuyor. Saçlarını sağına doğru atmış. Düz geniş bir alnı bulunan oyuncunun yüz hatları oval kaşları siyah, hafif kavisli ve dolgun. Gözleri badem şeklinde, ışıltılı ve açık kahverengi.  Kirpikleri yukarı doğru kalkık, hafif makyajlı, sık ve belirgin. Portrede sağ kulak memesinin ucu hafif görünüyor, sağ kulağının üst kısmını ve sol kulağının tamamını saçları kapatıyor.  Allıkla iyice belirginleşmiş elmacık kemikleri oyuncunun, çenesi oval şekilde ve pürüzsüz görünüyor. Burnu küçük ince ve düz bir yapıya sahip. Dudakları uzun ve normal kalınlıkta, açık pembe renginde. Üst dudağının ortasının üst kısmında hafif bir çukur var. Boynunun yarısı görünüyor. Oyuncunun sağ eli, bileklerinin üst kısmı ve kolunun bir kısmı görünecek şekilde oyuncunun sağındaki saçlarının ucuna dokunuyor. Eli kendisine doğru kıvrılmış, serçe parmağının eklem kemiğinin üstünde siyah bir nokta var. Parmakları düz, ince. Tırnakları ojesiz.

Oyuncunun arka planında yatay dikdörtgen bulanık bir pencere mevcut.  Pencere yatay ve eğik şekilde konumlandırılmış. Sağ üst köşesi fotoğrafta görünmüyor.

Sayfa Görüntüleme : 1208