Oyuncu Martin Freeman

Oyuncu Martin Freeman Betimleyen: Gökçe ALTINÇEKİÇ (Boğaziçi Üniversitesi, ED200 dersi öğrencisi)  Dikey dikdörtgen ve renkli olan fotoğraf karesinde Martin Freeman’ın sadece göğsünden üst kısmı kadraja alınmış. Freeman’ın bedeni hafif sola doğru dönse de yüzü direkt kameraya bakıyor. Freeman, fotoğrafta kırklı yaşlarında görünüyor.  Kare bir yüz yapısına sahip olan Freeman’ın hafif çekik ve küçük sayılmayan grimsi renkte gözleri var ve göz altı torbaları belirgin. Kahverengi, kalın ve dağınık olan kaşları gözlerine yakın. İnce ve biraz yamuk bir burun duvarına sahip olan Freeman’ın burun kanatları ve delikleri geniş ve sivri olmayan dik bir burun ucuna sahip. Geniş olan alnının ortasında tüm alnına yatay şekilde uzanan iki tane alın çizgisi bulunuyor. Gülümsediği için elmacık kemikleri daha da belirginleşmiş ve dudaklarının ve burnunun çevresinde çizgiler oluşmakla birlikte iki yanağında da gamzeler ortaya çıkmış. Pembe, düz ve ince olan dudaklarından üstteki alttakinden biraz daha ince. Freeman; geniş ve sivri olmayan bir çeneye, büyük, hafif kepçe kulaklara ve yapışık kulak memesine sahip. Ayrıca sakalı ya da bıyığı bulunmuyor. Kısa, sık ve düz saçlarını sol tarafına doğru yatıran Freeman, saç diplerinden uçlarına doğru siyahtan griye bir renk farkı görülüyor. Ayrıca Freeman’ın alnının sağ kısmında, burun direğinde, sağ yanağında ve çenesinin orta kısmının sağ tarafında küçük boyutlarda açık kahverengi benler bulunuyor. Kısa ve kalın olan boynunda adem elması belirgin. Aynı zamanda Freeman’ın, yüzünden normal bir kiloya sahip olduğu anlaşılıyor.  Boynunun alt kısmını kaplayan, sivri uçlarında birer küçük ve beyaz düğmeleri olan geniş yakalı beyaz, düz bir gömlek giyen Freeman, küçük bir düğümle bağlanmış, siyah küçük benekleri olan beyaz bir kravat takmış. Gömleğinin yakası yüzünden boynunun sağında bir çizgi oluşmuş. Gömleğinin üstüne siyah bir ceket giyiyor ve ceketin sol göğüs tarafında kadraja tamamen sığmayan kravatıyla aynı desende olan bir mendil bulunuyor. Sağ omzunun büyük bir kısmı fotoğraf karesinde görünmüyor fakat sol taraftaki geniş omzu görünüyor.  Arka planda beyaz duvar üzerinde Freeman’ın sağ tarafında ve kulaklarının hizasında flu, mavi renkte yazılar yazıyor. Sol tarafında kalan kısımda ise Freeman’ın saçlarının hizasında kalan tarafta flu, altın rengi bir insan kafası sembolü ve aşağıya doğru giden Freeman’ın kafasının gölgesi görülüyor.

Betimleyen: Gökçe ALTINÇEKİÇ (Boğaziçi Üniversitesi, ED200 dersi öğrencisi)

Dikey dikdörtgen ve renkli olan fotoğraf karesinde Martin Freeman’ın sadece göğsünden üst kısmı kadraja alınmış. Freeman’ın bedeni hafif sola doğru dönse de yüzü direkt kameraya bakıyor. Freeman, fotoğrafta kırklı yaşlarında görünüyor.

Kare bir yüz yapısına sahip olan Freeman’ın hafif çekik ve küçük sayılmayan grimsi renkte gözleri var ve göz altı torbaları belirgin. Kahverengi, kalın ve dağınık olan kaşları gözlerine yakın. İnce ve biraz yamuk bir burun duvarına sahip olan Freeman’ın burun kanatları ve delikleri geniş ve sivri olmayan dik bir burun ucuna sahip. Geniş olan alnının ortasında tüm alnına yatay şekilde uzanan iki tane alın çizgisi bulunuyor. Gülümsediği için elmacık kemikleri daha da belirginleşmiş ve dudaklarının ve burnunun çevresinde çizgiler oluşmakla birlikte iki yanağında da gamzeler ortaya çıkmış. Pembe, düz ve ince olan dudaklarından üstteki alttakinden biraz daha ince. Freeman; geniş ve sivri olmayan bir çeneye, büyük, hafif kepçe kulaklara ve yapışık kulak memesine sahip. Ayrıca sakalı ya da bıyığı bulunmuyor. Kısa, sık ve düz saçlarını sol tarafına doğru yatıran Freeman, saç diplerinden uçlarına doğru siyahtan griye bir renk farkı görülüyor. Ayrıca Freeman’ın alnının sağ kısmında, burun direğinde, sağ yanağında ve çenesinin orta kısmının sağ tarafında küçük boyutlarda açık kahverengi benler bulunuyor. Kısa ve kalın olan boynunda adem elması belirgin. Aynı zamanda Freeman’ın, yüzünden normal bir kiloya sahip olduğu anlaşılıyor.

Boynunun alt kısmını kaplayan, sivri uçlarında birer küçük ve beyaz düğmeleri olan geniş yakalı beyaz, düz bir gömlek giyen Freeman, küçük bir düğümle bağlanmış, siyah küçük benekleri olan beyaz bir kravat takmış. Gömleğinin yakası yüzünden boynunun sağında bir çizgi oluşmuş. Gömleğinin üstüne siyah bir ceket giyiyor ve ceketin sol göğüs tarafında kadraja tamamen sığmayan kravatıyla aynı desende olan bir mendil bulunuyor. Sağ omzunun büyük bir kısmı fotoğraf karesinde görünmüyor fakat sol taraftaki geniş omzu görünüyor.

Arka planda beyaz duvar üzerinde Freeman’ın sağ tarafında ve kulaklarının hizasında flu, mavi renkte yazılar yazıyor. Sol tarafında kalan kısımda ise Freeman’ın saçlarının hizasında kalan tarafta flu, altın rengi bir insan kafası sembolü ve aşağıya doğru giden Freeman’ın kafasının gölgesi görülüyor.

 

Sayfa Görüntüleme : 924