Özyeğin Kütüphane

Özyeğin Kütüphane

Betimleyen: Yiğit İlgüyer

Dikey dikdörtgen şeklindeki fotoğraf puslu bir görüntüyle bir odanın içinden pencerenin ardındaki manzarayı bize aktarıyor.

Fotoğrafın alt kısmında ve odanın içinde kalan alanda koyu yeşil zemin üstünde dikdörtgen biçiminde beyaz ve uzun bir masa dışarıdan gelen beyaz ışığı yansıtıyor. Masanın sağ kısmının tam olarak fotoğraf karesi içinde yer almamasıyla birlikte; masanın etrafında üçü ardında üçü ise berisinde toplam altı adet yüzleri masaya dönük, bazıları masanın altına doğru itilmiş siyah, tekerlekli ofis sandalyeleri var.

Odanın koyu tavanının ortasında üç dikdörtgen aydınlatma ve bir devamı olmayan çeyrek dikdörtgen aydınlatma yansımaları belirmiş.

Orta bölümü kaplayan uzun ince dikdörtgen şerit şeklindeki pencerelerden dışarısı seçilebiliyor. Pencerelerin arkasında ince şerit çizgiler ve tüm pencerelerin ardını kaplayan altıgen ince teller seçilebiliyor. Pencereler ortalarının biraz aşağısından yatay dikdörtgen olacak şekilde üç parçaya ayrılmış. Soldan ikinci parçanın çerçevesinin diğerlerinden bariz kalınlığı anlaşılabiliyor.

Pencerenin ardındaki manzarada gri ve soluk bir hava bizi karşılıyor. Ön tarafta bir düzlük ve onun ardında bir yükselme var. Düzlük bağlantılı toprak yollar, sağ tarafında kalan ufak boylu birkaç ağaçtan ve iki sokak lambası direğinden oluşurken, yükseltinin sol tarafı da yalın ve kısa çimenlerden oluşuyor.  Yükseltinin sağ tarafındaki beyaz yapılar beton, henüz tamamlanamayan inşaat gibi duruyor.

Sayfa Görüntüleme : 413