Paramparça Aşklar Köpekler / Amores Perros

Paramparça Aşklar Köpekler / Amores Perros Betimleyen: Beyza KURAL  Dikey dikdörtgen şeklindeki afişte kırmızı ve siyah renkler hâkim.  En üstte, kırmızı büyük harflerle “Academy award nominee best foreign language film” yazısı var. Altında daha küçük puntolarla beyaz, küçük harflerle “Elvis Mitchell, The New York Times” imzalı alıntı tırnak içinde verilmiş: “Feels like the first classic of the new decade, with sequences that will probably make their way into history!”  Alıntının hemen altında afişin yatay olarak dört birini kapsayacak şekilde Octavio (Gael García Bernal), Valeria (Goya Toledo) ve El Chivo (Emilio Echevarría) yakın plan yüzleri sağa bakar şekilde, yanyana sıralanmış. Üçünün de yüzüne sarı bir ışık vuruyor.  Octavio 20’lerinde, oval yüzlü, saçları koyu ve düz. Alnına perçemler düşmüş. Koyu kaşları hafif çatık. Badem şeklindeki gözleri dikkatle bir yere bakıyor, burnu biçimli, dolgun dudakları hafifçe açık. Seyrek sakalı ve ince bir bıyığı var.  Valeria 30’larında, ince, uzun yüzlü, kaşları aşağıya dönük, badem şeklindeki kısık gözleri sağ tarafa bakıyor. Burnu kemersiz, üst dudağının çukuru belirgin. Dudaklarının yanından çizgiler iniyor. Sanki ağlamak üzere gibi bakıyor.  El Chivo, 70’lerinde, uzun beyaz saçları alnına düşmüş. Çatık kaşlarının arasında iki kalın çizgi var. Kısık gözleri yerde bir noktaya bakıyor, yüzü kırışık, burnu irice. Kalın siyah beyaz bıyıkları ve uzun sakalları birbirine karışmış.  Fotoğrafın üstünde sol tarafta kırmızı harflerle “altavista films presents” yazılı.  Filmin adı, üç karakterin hemen altında, afişin iki uzun kenarına dek uzanır şekilde yazılmış. “Amores” beyaz, “perros” bordoya yakın kırmızı renkte, birbirlerine bitişikler. “Perros” kısmının altında küçük beyaz puntolarla “a film by alejandro gonzález iñárritu” botu var.  Filmin adından bir parmak kadar aşağıda sola yaslı şekilde büyük, beyaz harflerle “Winner-Best Film” kelimeleri seçiliyor. Bu kısmın altında bordoya yakın kırmızı renkte çeşitli ödüllerin isimleri yer alıyor:  “Cannes International Film Festival Critic’s Week, Flanders International Film Festical, Chicago International Film Festival, Afi Festival Los Angeles Audience Award, International Film Festival Bogota (Colombia), Valdivia International Film Festival (Chile), Sao Paulo International Film Festival, Tokyo International Film Festival, Films From South Festival (Norway), Festival De Cine Iberoamericano de Huelva (Spain), Festival de Cine Iberoamericano (Cuba), Moscow International Film Festival)  Afişin en altında beyaz, afişin bu versiyonunda okunmayan yazılar, logolar yer alıyor. En altta ise kırmızı küçük puntolarla, www.amoresperros.com adresi var.

Betimleyen: Beyza KURAL

Dikey dikdörtgen şeklindeki afişte kırmızı ve siyah renkler hâkim.

En üstte, kırmızı büyük harflerle “Academy award nominee best foreign language film” yazısı var. Altında daha küçük puntolarla beyaz, küçük harflerle “Elvis Mitchell, The New York Times” imzalı alıntı tırnak içinde verilmiş: “Feels like the first classic of the new decade, with sequences that will probably make their way into history!”

Alıntının hemen altında afişin yatay olarak dört birini kapsayacak şekilde Octavio (Gael García Bernal), Valeria (Goya Toledo) ve El Chivo (Emilio Echevarría) yakın plan yüzleri sağa bakar şekilde, yanyana sıralanmış. Üçünün de yüzüne sarı bir ışık vuruyor.

Octavio 20’lerinde, oval yüzlü, saçları koyu ve düz. Alnına perçemler düşmüş. Koyu kaşları hafif çatık. Badem şeklindeki gözleri dikkatle bir yere bakıyor, burnu biçimli, dolgun dudakları hafifçe açık. Seyrek sakalı ve ince bir bıyığı var.

Valeria 30’larında, ince, uzun yüzlü, kaşları aşağıya dönük, badem şeklindeki kısık gözleri sağ tarafa bakıyor. Burnu kemersiz, üst dudağının çukuru belirgin. Dudaklarının yanından çizgiler iniyor. Sanki ağlamak üzere gibi bakıyor.

El Chivo, 70’lerinde, uzun beyaz saçları alnına düşmüş. Çatık kaşlarının arasında iki kalın çizgi var. Kısık gözleri yerde bir noktaya bakıyor, yüzü kırışık, burnu irice. Kalın siyah beyaz bıyıkları ve uzun sakalları birbirine karışmış.

Fotoğrafın üstünde sol tarafta kırmızı harflerle “altavista films presents” yazılı.

Filmin adı, üç karakterin hemen altında, afişin iki uzun kenarına dek uzanır şekilde yazılmış. “Amores” beyaz, “perros” bordoya yakın kırmızı renkte, birbirlerine bitişikler. “Perros” kısmının altında küçük beyaz puntolarla “a film by alejandro gonzález iñárritu” botu var.

Filmin adından bir parmak kadar aşağıda sola yaslı şekilde büyük, beyaz harflerle “Winner-Best Film” kelimeleri seçiliyor. Bu kısmın altında bordoya yakın kırmızı renkte çeşitli ödüllerin isimleri yer alıyor:

“Cannes International Film Festival Critic’s Week, Flanders International Film Festical, Chicago International Film Festival, Afi Festival Los Angeles Audience Award, International Film Festival Bogota (Colombia), Valdivia International Film Festival (Chile), Sao Paulo International Film Festival, Tokyo International Film Festival, Films From South Festival (Norway), Festival De Cine Iberoamericano de Huelva (Spain), Festival de Cine Iberoamericano (Cuba), Moscow International Film Festival)

Afişin en altında beyaz, afişin bu versiyonunda okunmayan yazılar, logolar yer alıyor. En altta ise kırmızı küçük puntolarla, www.amoresperros.com adresi var.

 

Sayfa Görüntüleme : 597