Peninsula – Yarımada

Peninsula – Yarımada

Betimleyen: Emine Berre GÜMÜŞ

Dikey konumlandırılmış afişte en tepede, ortalanmış şekilde beyaz ve büyük harflerle “4 YEARS LATER…” yazıyor.  Afişin sol üst köşesinde dolunay, seyrek bulutların arasından parlarken Incheon Limanı’nın yarı aydınlanmış görüntüsü afişin fonunu oluşturuyor.

Limanın ucunda, büyük metal vinç var. Vinç, iki büyük üçgen bacak arasına yatay olarak yerleştirilmiş taşıyıcı iskele ve iskele üzerindeki yine üçgen şekilde düzenekten oluşuyor. Vincin iskelesinde mavi renkli bir konteyner bulunmakta.

Afişin sol kısmında, benzer yapıda yan yana dizilmiş, dikdörtgen yapılı vinçlerin önünde duran konteynerler var. Sağ tarafta ise devrilmiş ve alt kısmı tamamen görülen bir gemi bulunuyor. Konteynerlerin ve geminin arasındaki yol, dolunayın ışığı ile aydınlanıyor ve kenarlarda hurda otomobiller ve zombiler var.

Işığın en yoğun olduğu noktada, sırtı dönük şekilde zombilere bakan Jung Seok (Dong-won Gang) bulunuyor. Jung Seok, uzunca boylu, ensesine kadar inen düz saçlı, ince yapılı genç bir adam. Arkası dönük olduğu için yüzüne dair bir detay afişte bulunmuyor. Jung Seok’un sol elinde makineli tüfek var. Tüfeği, namlusu yere bakacak şekilde rahat taşıyor, adım atar halde olduğundan sol bacağı dizden bükülü.

Karşısındaki zombiler oldukça kalabalık olmakla birlikte, hırpani kıyafetleri ve saçlarının dağınıklıkları dışında bir detay seçilemiyor. Bir tanesi, Jung Seok’un hemen solunda yerde emekler pozisyonda, iki tanesi de hemen önünde ona doğru hamle yapacak şekilde duruyor.

Ay ışığının yetmediği karanlık bölgeler afişin sonuna doğru giderek artıyor. Burada “TRAIN TO BUSAN PRESENTS” ve hemen altında oldukça büyük beyaz harflerle “PENINSULA” yazıyor.

En altta, “PENINSULA” kelimesinin sol altında “GANG DONG WON”, sağ altında ise “LEE JUNG HYUN” isimleri yazılı. Arada ve daha altta kalan yazılar ufak punto nedeniyle okunmuyorlar.

Sayfa Görüntüleme : 1299