Pınar Deniz

Betimleyen: Hatice Nur ÖZCAN

Arkası bulanık, yatay dikdörtgen şekildeki renkli portre fotoğrafında Pınar Deniz, açık kahverengi bir koltuk üzerinde oturuyor. Fotoğrafta koltuğun yarısı yer alıyor ve sağ alt köşede konumlanmış. Pınar Deniz’in arkasında beyaz renk duvar var. Sol tarafta, beyaz bir saksı içinde duran koyu yeşil yapraklı bir bitkinin yarısı fotoğrafın içinde. Pınar Deniz, fotoğrafın tam ortasına konumlanmış. 

 Pınar Deniz, objektife bakarak poz veriyor, kafasını kendisine göre sol tarafa doğru eğmiş. Ellerini ise kafasını eğdiği sol tarafa doğru kafasından destek alacak şekilde konumlandırmış.  Altta olan sol elini bilekten bükerek sağ elini, sol avcunun içine yerleştirmiş. İki elinin birleşimi kalp şekline benziyor. Düz ve koyu kahverengi tonlarında olan saçları, fotoğrafın bitimine kadar devam ediyor. Saçlarını sağ ve sol tarafına eşit olacak şekilde ortadan ayırmış. Sol kulağındaki gri metal halka küpenin yarısı, kavuşturduğu elleri üzerinden görünüyor, kulaklarını saçları kapatmış. Görselde Pınar Deniz’in bedeninin sadece sağ omzu ve sağ kolunun yarısı, kıyafetinin ise sadece sağ omzundaki ince, siyah renkteki askısı yer alıyor.  

Pınar Deniz’in dışındaki tüm ayrıntılar ve arka plan bulanık bir biçimde verilmiş. Makyajı hafif olan Pınar Deniz’in yüzü aydınlık. Gözlerinde siyah, hafif dumanlı bir far var. Kaşları yukarı doğru hafif kalkık, gözleri yeşil. Sadece üst dişleri gözükecek biçimde dudakları aralık, hafifçe gülümsüyor.

Sayfa Görüntüleme : 670