Pinokyo

Pinokyo

Betimleyen: Emine KOLİVAR

Sarı ve kahve tonların ağırlıkta olduğu afişte, loş ışıklı marangozhanesinde ayakta duran Geppetto, elindeki eski aynayı masada oturan Pinokyo’ya doğru tutmuş, bekliyor. 10-11 yaşlarındaki bir erkek çocuk boyutlarında olan Pinokyo, ellerini bacaklarının üzerinde tutmuş, meraklı gözlerle aynaya bakıyor.

Geppetto, 70’lerinde, saçları döküldüğü için alnı iyice açılmış, kirli sakallı, orta boylu, zayıf, saç tıraşı alelade yapılmış, açık renk tenli bir adam. Sağ profilinden görünen Geppetto, bej rengi gömleğini kahverengi pantolonunun içine sokmuş.

Tahta bir kukla olan Pinokyo, kırmızı diz boyu pantolon ve kırmızı ceket giymiş, başında gene aynı kırmızıdan, tepesi hafif sivri bir şapka var. Şapkasının iki yanından uzanan ipleri, çenesinin altında bağlamış. Ayakkabıları siyah. Sol profilinden görünen Pinokyo’nun yüz hatları net değil ama burnu normal boyutlardan çok hafif daha uzun, kaşları ve dudakları ince. Başına kahverengi boyayla saç yapılmış. Dizlerindeki eklemlerde, iki ahşap parçanın birleşme yerleri net olarak görülebiliyor.

Odaya, ikilinin yan tarafındaki küçük pencereden sarı bir gün ışığı dolsa da hala bazı noktalar yetersiz ışık nedeniyle karanlığa yakın, loş. Havada talaş tozları uçuşuyor. Pinokyo’nun üzerinde oturduğu masada başka ahşap malzemeler de var. Geppetto’nun arkasındaki eski duvarda birkaç taş yerinden çıkmış.

Afişteki yazılar, yukarıdan aşağıya şu şekilde: Açık sarı harflerle “Oscar Ödüllü Roberto Benigni; koyu sarı ve boyutu büyük harflerle “PİNOKYO”; “bir MATTEO GARRONE filmi”.

Afişin resim kısmının altında kırmızı harflerle “DÜNYANIN EN SEVİLEN MASALI GERİ DÖNÜYOR”, “Federico ILEAPI, Rocco PAPALEO, Massimo CECCHERINI, Marine VATCH, Gigi PROIETTI”.

7 satır halinde yazılmış, ekip bilgisinin verildiği yazılar, çok ince ve küçük karakterler kullanılması nedeniyle afişin bu versiyonunda okunaklı değil. En altta sarı harflerle “YAKINDA SİNEMALARDA” yazılı.

Sayfa Görüntüleme : 573