Relic - Azap

Betimleyen: Emine Berre GÜMÜŞ

Dikey konumlandırılmış afiş dikey çekilmiş bir fotoğraftan oluşuyor. Kay (Emily Mortimer) ve Sam (Bella Heathcote) yanyana, koltukta oturan Edna’nın (Robyn Nevin) arkasında ayakta duruyorlar. Kay 40larının ortalarında, koyu renk saçlı, kumral, geniş çeneli, kalın kaşlı, iri gözlü ve yumuşak bakışlı bir kadın. Saçları omuz hizasında, sağ kulağını açıkta bırakacak şekilde arkaya atılmış ve sağ kulağındaki ufak halka küpesi ön plana çıkmış. Üzerinde renkli bir gömlek ve siyah renk ceket giymiş. Direk objektife bakıyor. Sam, Kay’in bir adım önünde, 20lerinde, sarı saçlı, yuvarlak yüzlü, çukur çeneli, ufak ağızlı ve
iri gözlü bir kadın. Saçları çene hizasında kesilmiş, üzerinde hardal rengi bir kazak ve mavi kot pantolon var. Sam sağ eliyle, Edna’nın oturduğu koltuğu tutuyor. Edna 70lerinde, sütlü kahverengi bir koltukta koltuğun kenarına ilişmiş şekilde oturuyor. Kumral olan Edna’nın gri gür saçları arkada topuz olacak şekilde toplanmış. Kaşları ince, gözleri yuvarlak ve ufak, burnunun ucu küt ve dudakları ince olan Edna’nın dudak kenarlarından çenesine inen belirgin mimik çizgileri var. Üzerindeki beyaz üzerine mavi çiçekli gömleği, krem rengi düğmesiz hırkası ve ekose desenli pantolonu var. Edna’nın iki elinde de serçe parmağında düz formlu birer yüzük bulunuyor. Oturduğu koltuğun minderi Edna’nın zayıf bedenine rağmen içine çökmüş. Sam’in önünde üzerinde yeşil bir vazo olan ahşaptan yuvarlak bir sehpa duruyor.
Üçünün arkasındaki duvar gri renkli, asılı olan çerçevenin içi boş. Afişi oluşturan bu fotoğraf sol üst köşeden kararmaya başlamış. Afişin en üstünde beyaz büyük harflerle ve ufak puntoyla “ TAKE THE LOADED SUBTEXT THAT FUELS THE BABADOOK AND HEREDITARY, AND ADD THE MOST EMOTIONAL PARTS OF THE BODY HORRORS FOUND IN THE FLY. I DON’T EXPECT ANOTHER HORROR MOVIE TO BRING ME TO TEARS THIS YEAR.” “Phil Nobile Jr. FANGORIA” yazıyor. Sam’in kazağının sol tarafında her biri bir satırda yer alacak şekilde, büyük beyaz harflerle “EMILY MORTIMER, ROBYN NEVIN, BELLA HEATHCOTE” isimlerinin altında “RELIC” yazıyor. Filmin künve bilgileri bu yazıların altında silik beyaz harflerle yazıldığı için okunamıyor. AGBO, CARVER ve IFCMidnight firmalarının logoları belirgin. Sam’in ayak kısmında, sehpanın hemen bacağına denk gelen yerde ise “EVERYTHING DECAYS” ifadesi yazılı.

Sayfa Görüntüleme : 543