Ressam İbrahim Balaban

Ressam İbrahim Balaban Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta İbrahim Balaban, gri ve koyu mavi tonlardan oluşan bulutların olduğu fonun önünde duruyor. Hafif sağa dönmüş, omuz hizasında fotoğraflanmış.  Boynunda atkı, başında bere var. Balaban bu fotoğraf çekildiği sırada muhtemelen 70’lerinin sonunda.  Sol alta doğru bakıyor ve ağzı ön dişleri gözükecek biçimde hafif aralık.  Açık buğday tene sahip uzun zayıf bir yüzü ve geniş bir çenesi var. Kulağının ortasına kadar gelen favorileri beyaza yakın gri bir renkte. Ensesinden çok az olacak şekilde saçları gözüküyor. Sakalları en fazla bir gün önce traş edilmiş, henüz çıkmamış.  Alnı geniş ve açık. Kaşlarının arasında kırışıklıklar mevcut. Gözünün üst kısmını çevreleyen gür koyu gri kaşları var. Gözlerinin kenarlarında kırışıklık ve altında göz torbaları olan Balaban’ın gözleri siyah. Kirpikleri belli belirsiz. Burnu kemerli ve büyük. Sol omzu önde bir şekilde durduğu için, sol burun deliğini görebiliyoruz. Sol kulağının bir kısmı berenin içinde kalmış, büyük bir kulağı var. Kulak memesi geniş.  Burnundan dudak kenarlarına doğru derin kırışıklığı var. Balaban’ın dudakları neredeyse yok denilecek kadar ince. Hafif aralık bıraktığı ağzından ön dişleri gözüküyor. Hafif sararmış, öndişleri biraz çarpık. Atkının dolanmış olduğu boynunu çok az görebiliyoruz. Sarkmış bir gıdısı var.  Başını örten ince çizgili, siyah berenin tepesi kadraja girmemiş. Balaban, boynuna bir kere dolanmış kahverengi tonlarında enine ve boyuna önce çizgilerden oluşan bir atkıyla poz vermiş. Sol omzunun kadraja giren kısmından siyah ve yünlü bir kumaş olan kaşeden bir kaban giydiğini söyleyebiliriz

Betimleyen: Balacan AYAR

Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta İbrahim Balaban, gri ve koyu mavi tonlardan oluşan bulutların olduğu fonun önünde duruyor. Hafif sağa dönmüş, omuz hizasında fotoğraflanmış.  Boynunda atkı, başında bere var. Balaban bu fotoğraf çekildiği sırada muhtemelen 70’lerinin sonunda.  Sol alta doğru bakıyor ve ağzı ön dişleri gözükecek biçimde hafif aralık.

Açık buğday tene sahip uzun zayıf bir yüzü ve geniş bir çenesi var. Kulağının ortasına kadar gelen favorileri beyaza yakın gri bir renkte. Ensesinden çok az olacak şekilde saçları gözüküyor. Sakalları en fazla bir gün önce traş edilmiş, henüz çıkmamış.

Alnı geniş ve açık. Kaşlarının arasında kırışıklıklar mevcut. Gözünün üst kısmını çevreleyen gür koyu gri kaşları var. Gözlerinin kenarlarında kırışıklık ve altında göz torbaları olan Balaban’ın gözleri siyah. Kirpikleri belli belirsiz. Burnu kemerli ve büyük. Sol omzu önde bir şekilde durduğu için, sol burun deliğini görebiliyoruz. Sol kulağının bir kısmı berenin içinde kalmış, büyük bir kulağı var. Kulak memesi geniş.

Burnundan dudak kenarlarına doğru derin kırışıklığı var. Balaban’ın dudakları neredeyse yok denilecek kadar ince. Hafif aralık bıraktığı ağzından ön dişleri gözüküyor. Hafif sararmış, öndişleri biraz çarpık. Atkının dolanmış olduğu boynunu çok az görebiliyoruz. Sarkmış bir gıdısı var.

Başını örten ince çizgili, siyah berenin tepesi kadraja girmemiş. Balaban, boynuna bir kere dolanmış kahverengi tonlarında enine ve boyuna önce çizgilerden oluşan bir atkıyla poz vermiş. Sol omzunun kadraja giren kısmından siyah ve yünlü bir kumaş olan kaşeden bir kaban giydiğini söyleyebiliriz

Sayfa Görüntüleme : 878