Safderun

Safderun Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta gündüz vakti bir evin parmaklı penceresinde oturup ayaklarını sarkıtan üç çocuk ve bir bebek yer alıyor. Pencerenin solunda 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu ve kucağında birkaç aylık bir bebek var. Kız çocuğunun saçları arkadan toplu ve pencereden aşağı bir noktaya bakıyor. Saçları siyah, alnı dar, kirpikleri siyah kaşları düz, burnu küçük, ten rengi beyaz, dudakları ince, üzerinde mavi bir kazak ve beyaz bir eşofman altı var. Ayakları çıplak,pencereden sarkıyor. Sol ayağı sağ ayağının üstünü kapatıyor.  İki eliyle bebeğin belinden tutarak bebeği sarıyor. Bebek beyaz tenli çok az saçı var yüzünün bir kısmını pencere demirleri kapatıyor.  Bebek de yere kızın baktığı noktaya bakıyor. Bebeğin üzerinde beyaz bir mama önlüğü var üzerinde yeşil motifler var , mor bir kıyafet giymiş. Bebek kıyafetinin diz kısmında beyaz çizgiler var. Ayağında pembe bir ev patiği ve pembe patiğinin alt gri kısımları görünüyor. Bebek fotoğrafa göre sol elini yumruk yapıyor. Ayakları pencereden sarkıyor.  Kucağında bebek olan kızın hemen yanında bitişik şekilde oturan 7-8 yaşlarında başka bir kız çocuğu var. Siyah saçlı dar alınlı beyaz tenli . O da bebekle ve diğer kızla birlikte aynı yere bakıyor. Gri,pembe, yeşil çizgiler olan  bir kazak giymiş. Elleriyle üstten demirleri tutuyor ve dizlerinin üstünde oturuyor. Altında pembe bir eşofman var.  Bu kızın hemen yanında 9-10 yaşlarında başka bir kız çocuğu duruyor. Bu kız çocuğunun saçları siyah arkadan at kuyruğu yapılmış şekilde toplu, diğer çocuklarla aynı noktaya bakıyor. Gözleri siyah, teni buğday rengi. Üstünde üzerinde tavşan motifleri olan gri bir kazak giymiş. Elleri ile demirin altını tutuyor. Açık gri üzerine koyu gri motifleri olan bir pijaması  ve ayak bileğinin dizinin yarısına kadar tüylü bileğe giyilen çorapları var. Kırmızı siyah çizgili çorap giymiş. Ayakları demirden aşağı sarkıyor. Diğer çocuklarla aynı yere bakıyor. Fotoğraftaki duvar lila renginde  ve üzerine tebeşirle yazılmış yazılar var.  Fotoğrafın solunda pencerenin üst kısmında siyah bir kumaş parçası sarkıyor ve kumaşın üzerinde nike yazıyor. Pencerenin arkasında beyaz bir fon perdesi var. Demirlerin arkasında kahverengi, ahşap, T şeklinde pencere çerçevesi var.  Duvarın ortasında yarım görünen demirli bir pencere mevcut. Demirli pencerenin altında lila duvarın ortasında kalan soyulmuş pembe bir boya yer alıyor. Pencerenin demirleri siyah. Lila, pembe duvar  bitiminin  alt kısmında gri beton  pürüzlü bir duvar var.

Fotoğrafçı: Zeynep Dönmez

Betimleyen: Seray KÖPRÜCÜ

Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta gündüz vakti bir evin parmaklı penceresinde oturup ayaklarını sarkıtan üç çocuk ve bir bebek yer alıyor. Pencerenin solunda 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu ve kucağında birkaç aylık bir bebek var. Kız çocuğunun saçları arkadan toplu ve pencereden aşağı bir noktaya bakıyor. Saçları siyah, alnı dar, kirpikleri siyah kaşları düz, burnu küçük, ten rengi beyaz, dudakları ince, üzerinde mavi bir kazak ve beyaz bir eşofman altı var. Ayakları çıplak,pencereden sarkıyor. Sol ayağı sağ ayağının üstünü kapatıyor.  İki eliyle bebeğin belinden tutarak bebeği sarıyor. Bebek beyaz tenli çok az saçı var yüzünün bir kısmını pencere demirleri kapatıyor.

Bebek de yere kızın baktığı noktaya bakıyor. Bebeğin üzerinde beyaz bir mama önlüğü var üzerinde yeşil motifler var , mor bir kıyafet giymiş. Bebek kıyafetinin diz kısmında beyaz çizgiler var. Ayağında pembe bir ev patiği ve pembe patiğinin alt gri kısımları görünüyor. Bebek fotoğrafa göre sol elini yumruk yapıyor. Ayakları pencereden sarkıyor.

Kucağında bebek olan kızın hemen yanında bitişik şekilde oturan 7-8 yaşlarında başka bir kız çocuğu var. Siyah saçlı dar alınlı beyaz tenli . O da bebekle ve diğer kızla birlikte aynı yere bakıyor. Gri,pembe, yeşil çizgiler olan  bir kazak giymiş. Elleriyle üstten demirleri tutuyor ve dizlerinin üstünde oturuyor. Altında pembe bir eşofman var.

Bu kızın hemen yanında 9-10 yaşlarında başka bir kız çocuğu duruyor. Bu kız çocuğunun saçları siyah arkadan at kuyruğu yapılmış şekilde toplu, diğer çocuklarla aynı noktaya bakıyor. Gözleri siyah, teni buğday rengi. Üstünde üzerinde tavşan motifleri olan gri bir kazak giymiş. Elleri ile demirin altını tutuyor. Açık gri üzerine koyu gri motifleri olan bir pijaması  ve ayak bileğinin dizinin yarısına kadar tüylü bileğe giyilen çorapları var. Kırmızı siyah çizgili çorap giymiş. Ayakları demirden aşağı sarkıyor. Diğer çocuklarla aynı yere bakıyor. Fotoğraftaki duvar lila renginde  ve üzerine tebeşirle yazılmış yazılar var.

Fotoğrafın solunda pencerenin üst kısmında siyah bir kumaş parçası sarkıyor ve kumaşın üzerinde nike yazıyor. Pencerenin arkasında beyaz bir fon perdesi var. Demirlerin arkasında kahverengi, ahşap, T şeklinde pencere çerçevesi var.

Duvarın ortasında yarım görünen demirli bir pencere mevcut. Demirli pencerenin altında lila duvarın ortasında kalan soyulmuş pembe bir boya yer alıyor. Pencerenin demirleri siyah. Lila, pembe duvar  bitiminin  alt kısmında gri beton  pürüzlü bir duvar var.

Sayfa Görüntüleme : 1028