Şair, Yazar Ahmet Hamdi Tanpınar

Şair, Yazar Ahmet Hamdi Tanpınar  Betimleyen: Hamide Nur DELİCE  Yatay dikdörtgen siyah beyaz fotoğrafta Ahmet Hamdi Tanpınar kitaplarla dizilmiş rafların önünde bir sandalyede oturuyor. Tanpınar objektife ciddi bir poz vermiş.  Sandalyenin sadece baş kısmı görünüyor. Masada gözlük ve tam belirgin olmayan, deftere benzer eşyalar var. Siyah çerçeveli yuvarlak gözlük iç kısmı Tanpınar’a dönük şekilde masaya konulmuş.  50’li yaşlarında görünen Ahmet Hamdi Tanpınar uzun, hafif toplu bir yüze sahip. Alnı geniş ve belirgin çizgileri var. Kırlaşmış düz saçları geriye doğru taranmış ve saçının sağ ve sol üstünde kabarıklık seçiliyor. Saçları kısa olduğu için kulakları daha belirgin görünüyor.  Büyük kulaklarından sağdaki daha belirgin vaziyette. Küçük, koyu renkli gözleri var. Sağ üst kirpiği sol üst kirpiğine göre daha belirgin ve sağ göz kapağı düşük gözüküyor. Kavisli, uzun, uçları gözlerinin yanına dek iner halde haldeki kaşları dikkat çekici. Büyük bir buruna sahip.  Tanpınar’ın oldukça ince ve kısa dudakları var. Yüzünde burun bitiminden çene bitimine kadar oval bir çizgi oluşmuş. Yüzü tamamen traşlı.  Tanpınar beyaz gömlek, siyah kravat ve siyah ceketli. Sağ ve sol kolunu masanın üzerine koymuş ve sağ elini baş parmağı hariç bütün parmaklarını yumruk yapmış. Sol kolunun dirseği masada iken eli masanın altına doğru uzanmış. Ceketinin sağ ve sol kol kısmı kırışmış. Sağ kolunda ceketinin içinden gömlek manşeti görülüyor.

Betimleyen: Hamide Nur DELİCE

Yatay dikdörtgen siyah beyaz fotoğrafta Ahmet Hamdi Tanpınar kitaplarla dizilmiş rafların önünde bir sandalyede oturuyor. Tanpınar objektife ciddi bir poz vermiş.  Sandalyenin sadece baş kısmı görünüyor. Masada gözlük ve tam belirgin olmayan, deftere benzer eşyalar var. Siyah çerçeveli yuvarlak gözlük iç kısmı Tanpınar’a dönük şekilde masaya konulmuş.

50’li yaşlarında görünen Ahmet Hamdi Tanpınar uzun, hafif toplu bir yüze sahip. Alnı geniş ve belirgin çizgileri var. Kırlaşmış düz saçları geriye doğru taranmış ve saçının sağ ve sol üstünde kabarıklık seçiliyor. Saçları kısa olduğu için kulakları daha belirgin görünüyor.

Büyük kulaklarından sağdaki daha belirgin vaziyette. Küçük, koyu renkli gözleri var. Sağ üst kirpiği sol üst kirpiğine göre daha belirgin ve sağ göz kapağı düşük gözüküyor. Kavisli, uzun, uçları gözlerinin yanına dek iner halde haldeki kaşları dikkat çekici. Büyük bir buruna sahip.

Tanpınar’ın oldukça ince ve kısa dudakları var. Yüzünde burun bitiminden çene bitimine kadar oval bir çizgi oluşmuş. Yüzü tamamen traşlı.

Tanpınar beyaz gömlek, siyah kravat ve siyah ceketli. Sağ ve sol kolunu masanın üzerine koymuş ve sağ elini baş parmağı hariç bütün parmaklarını yumruk yapmış. Sol kolunun dirseği masada iken eli masanın altına doğru uzanmış. Ceketinin sağ ve sol kol kısmı kırışmış. Sağ kolunda ceketinin içinden gömlek manşeti görülüyor.

Sayfa Görüntüleme : 764