Şeker Portakalı

Şeker Portakalı Şeker Portakalı kitabının dikey dikdörtgen kapağın fonu beyaz. En üstte mor, baş harfleri büyük, alt alta “José Mauro de Vasconcelos” yazıyor. Yazar isminin hemen altında ortalanmış şekilde, daha büyük puntolarla, siyah, alt alta, büyük harfli “Şeker Portakalı” ifadesi var.  Kitap kapağındaki resim logonun altından başlıyor. Etrafı ince kırmızı şeritli dikdörtgen resimde, elinde beyaz bir kuş tutan çocuk figürü yer alıyor. Turuncu saçlı çocuk, geniş alınlı, nokta şeklinde siyah gözleri aşağıya bakıyor, kırmızı dudakları doldun. Hüzünlü bir ifadesi var. Buz mavisi elbisesinden çıkan tombul ellerinin arasında martı benzeri bir kuşu sıkıca göğsüne yaslamış.  Kitap adının altında, ortada, elma çekirdeği kadar kırmızı bir kalp ve altında “CAN” logosu yerleştirilmiş.Resmin sol yanında dikey şekilde “43. Basım”, altında ise “Türkçesi Aydın Emeç” ifadeleri var.

Betimleyen: Beyza KURAL

Yazar: Jose Mauro de Vasconcelos

Yayınevi: Can Yayınları

Şeker Portakalı kitabının dikey dikdörtgen kapağın fonu beyaz. En üstte mor, baş harfleri büyük, alt alta “José Mauro de Vasconcelos” yazıyor. Yazar isminin hemen altında ortalanmış şekilde, daha büyük puntolarla, siyah, alt alta, büyük harfli “Şeker Portakalı” ifadesi var.

Kitap kapağındaki resim logonun altından başlıyor. Etrafı ince kırmızı şeritli dikdörtgen resimde, elinde beyaz bir kuş tutan çocuk figürü yer alıyor. Turuncu saçlı çocuk, geniş alınlı, nokta şeklinde siyah gözleri aşağıya bakıyor, kırmızı dudakları doldun. Hüzünlü bir ifadesi var. Buz mavisi elbisesinden çıkan tombul ellerinin arasında martı benzeri bir kuşu sıkıca göğsüne yaslamış.

Kitap adının altında, ortada, elma çekirdeği kadar kırmızı bir kalp ve altında “CAN” logosu yerleştirilmiş.Resmin sol yanında dikey şekilde “43. Basım”, altında ise “Türkçesi Aydın Emeç” ifadeleri var.

Sayfa Görüntüleme : 960