Sıfır Noktasındaki Kadın

Sıfır Noktasındaki Kadın

Betimleyen: Tuba KAYA

Yazar: Neval El Seddavi

Yayınevi: Metis

Sıfır Noktasındaki Kadın kitabının kapağı dikey dikdörtgen. Siyah zeminin üzerinde en üstte yazarın adı büyük harflerle, pembe “Neval El Seddavi” şeklinde. Hemen altında alt alta daha büyük punto ile, tamamı büyük ve beyaz “Sıfır Noktasındaki Kadın” yazılı. Arka plan ortalara gittikçe grileşiyor. Sonra aşağı doğru tekrar siyah oluyor.  Grileşen kısma kapaktaki kadın görselinin baş kısmı denk geliyor.

Yüzü uzun ve oval kadın açık tenli. Oldukça iri, siyah gözlü kadın göz hizasında ileride bir noktaya bakışlarını sabitlemiş. Düz saçlı kadının saçları ortadan ikiye ayrılmış. Saçları, kaşları, gözleri ve kirpikleri siyah. Alnı geniş kadının kaşları ince. Gözlerinin altına göz siyah göz kalemi sürülmüş. Burnu uzun, kemikli. Sağ elinin baş ve işaret parmaklarını dudaklarının üzerinde. Baş parmağı sağ yanağına, işaret parmağı sol yanağına dokunuyor. Bir kısmı görünen dudaklarını ince, koyu renk rujlu. Üzerinde siyah kıyafeti el bileğine kadar uzun kollu.

Logo, görselin altında, kitabı ortalamış. Beyaz kare içindeki pelikan çizimli görselin yanında, tümü küçük harf, beyaz “metis”yazılı.

Sayfa Görüntüleme : 819