Sinema-Dizi Oyuncusu ve Tiyatrocu Rasim Öztekin

Sinema-Dizi Oyuncusu ve Tiyatrocu Rasim Öztekin

Betimleyen:Bilge ÇAĞLAR

Yatay dikdörtgen renkli fotoğrafta Rasim Öztekin ellerini göğsünün altında kavuşturmuş ve hafifçe soluna dönerek sahnede duruyor.Oyuncunun bu portre fotoğrafında belden yukarısı görünüyor ve kafasında da kavuğu var.

Fotoğrafta 50’lerinin sonunda olan oyuncu yuvarlak bir yüze sahip.Yanakları hafif dolgun ve elmacık kemikleri belirgin.Çenesi sivri. Sakalı ve bıyığı yok.Dudakları ince ve renksiz.Gözleri küçük ve kahverengi. Kaşları düz ve siyah. Kaşlarının ortasında iki belirgin çizgi var. Burnu uzun değil ancak geniş. Saçları kafasındaki kavuktan dolayı görünmüyor.Oyuncunun sadece sağ kulağı görünüyor. Fotoğrafta hafifçe gülümsediği için burnundan başlayıp ağız çevresinde biten gülme çizgileri ortaya çıkmış.

Oyuncunun üzerinde mavi bir gömlek var. Gömleğin kol kısımları kıvrılmış. Yakaları dik sadece birkaç düğmesi açık. Gömleğin sol cebinde beyaz bir mendil var. Oyuncu ellerini göğüs altında sol el sağ elin üstünde olacak şekilde kavuşturmuş. Sol elin yüzük parmağında da gümüş bir yüzük var.

Kavuk bir huni şeklinde ve iki kısımdan oluşuyor. Kavuğun üst kısmı  kahverengi ve  keçe gibi sert bir kumaştan yapılmış. Yukarı doğru sivrilerek uzayan kavuk dikey inen çizgilere sahip. Bu çizgiler kavuğu eşit parçalara bölüyor. Kavuğun kafaya geçirilen alt kısmına ise beyaz kumaştan bir sarık sarılmış. Kirli beyaz bu kumaşın üzerinde ağaç dallarına benzeyen siyah desenler bulunuyor.

Sayfa Görüntüleme : 920