Sisters On The Shore / Sahildeki Kız kardeşler

Sisters On The Shore / Sahildeki Kız kardeşler

Ressam: William-Adolphe Bouguereau

Tarih: 1896

Tuval üzerine yağlı boya

Sergilendiği Yer: Detroit Institute of Arts, Detroit, Amerika Birleşik Devletleri

Betimleyen: Serra ULUSOY

Dikey dikdörtgen şeklinde olan bu resimde iki kız çocuğu görülmekte.

İki kız kardeşin sahilde poz verdiği resimde arka planda beyaz ve gri renklerde okyanus gözüküyor. Okyanus resmin sağında kalıyor. Okyanusun bitiminde üçgen şeklinde kahverengi bir tepe var. Tepenin üzerine koyu yeşil çalılar görülüyor. Tepenin önünde okyanusun kenarında kahverengi ve orta boyda kayalar var.

Kız çocukları okyanusa yakın mesafede boylarının yarısına yakın uzunlukta bir kayalığın önünde biri ayakta biri ise kayalığa oturmuş şekilde durmaktalar. Kayalıklar kahverengi.

Sağdaki kız çocuğu resmin tam orta noktasına bakar şekilde görülüyor. Kahverengi ve kısa ensesinde biten saçları var. Yanakları pembe-kırmızı arası bir renkte. Siyah gözleri var. Açık kırmızı dudaklarında hafif bir gülümseme var. Başını hafif sola eğmiş. Beyaz tenli olan kız sağdaki dirseğini büküp elinin üst kısmını beline yaslamış gözüküyor. Diğer kolunu yanındaki kız çocuğunun omzuna atmış ve soldaki elini onun kolunun üstüne koymuş. İki kızın da ayakları da yalın. Sağdaki kızın üstünde beyaz kısa kollu U yaka bir kıyafet var ve bunun üstünde kalın askılı geniş U yaka kolsuz üstü gri altı açık pembe olan bir elbise var. Elbise dizlerinde bitiyor. Belinde kurdele şeklinde gri bir kemer var ve ipleri sarkıyor.

Soldaki kız resmin sağ tarafına bakıyor. Saçları koyu kahve ve kısa boyda. Yanakları pembe. Gözleri siyah renkte. Dudakları kırmızı. Açık tenli olan bu kız iki elini uzatıp sağ dizinin üstüne koyarak birleştirmiş. Soldaki bacağını arkaya doğru bükerek kayanın üstüne oturmuş.  Sağ dizini önde bükmüş ve sağ ayağı sarkıyor. Üstü gri altı açık toz pembe renkte U yaka kolsuz bir elbise var.

 

 

 

Sayfa Görüntüleme : 853