Subay Ve Casus - An Offıcer And A Spy

Subay Ve Casus - An Offıcer And A Spy

Betimleyen: Yeliz SAYGINAR

Boyuna dikdörtgen renkli afişte, filmden bir sahne yer alıyor. Yüksek tavanlı bir koridorun zemini ve kare bölmelerle süslenmiş tavanı, mermerden yapılmış. Sol taraftaki kirişin yanında, parmaklıklı, dikdörtgen bir pencere var. Koridorun her iki yanındaki duvarlar yarıya kadar, ahşap lambriyle kaplı.

Geniş koridorun sonunda, yüksek, siyah renkli ferforje bir kapı duruyor. Siyah üniformalı ve çizmeli,  arkası dönük iki asker, kapalı kapının önündeler. Biri daha uzun boylu askerlerin ceket eteklerinde, çift sıralanmış yuvarlak altı düğme var.

Daha ön solda, siyah saçlı, hareket halinde olduğu için flu çıkan adım atmış bir asker duruyor. Sağ köşede, yine hareket halindeki yüzü dönük askerin yalnızca sağ kolu ve kırmızı şeritli pantolonu seçiliyor.

Mermer tavanın ortasında beyaz renkli, kanatlı bir aslan figürünün yanında beyaz büyük harflerle “76”, altta ise üç sıra halinde “FESTİVAL DE VENISE 2019, LION D’ARGENT GRAND PRIX DU JURY” yazıyor.

Afişin önünde, yüzleri birbirlerine dönük duran Picquart (Jean Dujardin) ve Alfred Dreyfus (Louis Garrel) yer almış. Hemen hemen aynı boyda olan iki asker, birbirlerine çok dik bakıyor. Soldaki Piquart, 50’lerinin başında, siyah saçlı, hafif sivri burunlu, bıyıklı, ve oval yüzlü. Sağdaki Dreyfus, otuzlu yaşların başlarında,  kumral, geniş alınlı, ince yüzlü ve ince bıyıklı. Küçük, oval bir burun üstü gözlüğü takmış. Her ikisinin de üniformaları çok benzer olan askerlerden soldaki Picquart’ın başında üst tarafı kırmızı, sarı işlemelerle çevrili, alt kısmı siyah bir kep takılı.

Hâkim yaka ceketin ensesinde kırmızı bir şerit var. Yaka önü, sarı işlemelerle süslenmiş. Omuzlarda ve ceket önündeki uçları üç çiçek yaprağı gibi duran siyah iplerin üstünde, parlak düğmeler sıralanıyor. Kollarının yanında, üste doğru sivrilen altın sırmalar işlenmiş. Piquart’ın şeridi daha uzun dururken, şapkasını elinde tutan Dreyfus’un kol ucu kırmızı renkte.

Piquart’ın kırmızı pantolonunun yanında siyah, Dreyfus’un siyah pantolonunda ise çift sıra kırmızı şerit uzanıyor.

İki askerin arasındaki ceket hizasında üstte “JEAN DUJARDİN”, altta ise “LOUIS GARREL”, “EMMANUELLE SEIGNER”, “GREGORY GADEBOIS” isimleri sıralanmış.

Ortada daha büyük harflerle “J’ACCUSE” yazısının altında, küçük puntoyla “UN FILM DE ROMAN POLANSKI” ismi yer alıyor.

Alt sağda siyah gölgeli kırmızı bir kare içinde küçük beyaz harflerle “inter” yazısı var. Soldaki beyaz renkli yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 677