Supernova

Betimleyen: Zerrin TEZEL

Dikey dikdörtgen afişin, açık gri çerçeve içindeki resimli kısmının üst yarısında, film karakterlerinden Sam (Colin Firth) ve Tusker’ın (Stanley Tucci) yakınlaştırılmış biçimde yüzlerinin yer aldığı bir fotoğraf var. Afişin solunda yer alan Sam, sağ profilden gözlerini kapatmış şekilde başını Tusker’ın alnının sağına yaslamış. Tusker da sol profilden görünmekte. Her ikisi de elli yaşlarının ortalarında ve alınlarında yatay şekilde yaşlılık çizgileri oluşmuş. Sam koyu kumral saçları hafif kırlaşmış, bıyıklı ve sakallı bir adam. Üzerinde üst düğmesi açık, gri renkte yakalı bir gömlek var. Alnının ortasını ve burnunun tamamını Tusker’ın alnına yaslamış, hüzünlü bir ifadeye sahip. Saçları olmayan Tusker’ın sol şakağının üstündeki damarlar belirgin. Koyu renkli çerçevesi olan numaralı gözlük kullanıyor. Bıyık ve sakalı hafif çıkmış, dudaklarını içine çekerek aşağı doğru gülümsemeyle bakıyor.
İkilinin boyunlarının arasında bir gök haritası yer almakta. Haritanın üst yarısı, yarım daire içinde yan yana sıralı, hafif silik ve beyaz dikey çizgilerden oluşuyor. Haritanın ortasında büyük beyaz harflerle “ÖDÜLLÜ 45. YIL’IN YAPIMCILARINDAN”, altında küçük harf ve kalın puntoyla “süpernova” hemen altında da yazıyı ortalar şekilde büyük harfler ve küçük puntoyla “BİR HARRY MACQUEEN FİLMİ”, sağ yanında üstteki “süpernova” kelimesinin ‘va’ hecesi hizasına denk gelecek şekilde “supernova” yazmakta. Afişin alt bölümünde, sağ ve sol yanda sıralı alçak dağların ortasında güneş ışığı kendini gösterirken dağların önündeki yemyeşil vadinin ortasında bir nehir kıvrılarak akıyor. Fotoğrafın altında yer alan film ekibi ve sponsorların isimleri çok net olmadığı için okunamıyor.
Afişin üst kısmında da gri çerçevenin içinde yer alacak şekilde iki satır halinde, siyah ve büyük harflerle küçük puntoyla solda “OSCAR ÖDÜLLÜ COLIN FIRTH”, sağda “OSCAR ADAYI STANLEY TUCCI” yazmakta.

Sayfa Görüntüleme : 426