TARIM ALETLERİ

Biçerdöver

Betimleyen:Bilge ÇAĞLAR

Sarı renkli araç buğday tarlasını işlerken fotoğraflanmış.

Biçerdöver yaklaşık olarak iki insan boyu uzunluğunda ve üç insan boyu genişliğinde. Ön kısmında camdan tek kişilik sürücü alanı yer alan ve  toprağa değdiği kısmında silindir bulunan bir araç.

Ön iki tekerleği daha büyükken arka iki tekerleği daha küçük olan aracın ön kısmında tek kişilik sürücü alanı yer almakta.İçerisinde bir sürücü ile fotoğraflanmış aracın önü boydan boya camdan oluşuyor.

Devamı için Tıklayınız

Yaba

Betimleyen: Bilge ÇAĞLAR

Uzun ahşap saplı çatal uçlu alet mavi bir duvara dik bir şekilde dayandırılmış.

İki parçadan oluşan alet bir insan boyu kadar. Sap kısmı üç parmak kadar genişliğinde silindir ve tahtadan. Sap kısmının ucuna ise büyük bir çatala benzeyen metal kısım geçirilmiş. Üç karış kadar uzunluktaki çatal kısmı beş sivri uçtan oluşuyor. Alet mavi duvara sap kısmı beton zemine değecek şekilde merdiven gibi dayandırılmış.

Devamı için Tıklayınız

Orak

Betimleyen: Bilge ÇAĞLAR

Görselde beyaz zemin üzerinde yarım çember biçiminde keskin bıçağa sahip olan orak yer alıyor.

Alet sap kısmı ve keskin bıçak kısmı olmak üzere iki parçadan oluşuyor. Bir karış kadar uzunluğunda ve iki parmak kadar kalınlıktaki sap kısmı silindir bir ahşaptan yapılmış ve rengi kırmızı. Sap kısmının ucundan aletin bıçak kısmı çıkıyor. Bıçak kısmı yarım hilal şeklinde ve ucu sivri. Saptan çıkan düz metal parça sol dışa doğru kıvrılmış ve uca doğru incelerek hilal şeklini almış. Orağın metal kısmı siyah ve paslanmış gibi bir görüntüsü var.

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 1804