The Cojuring- Korku Seansı

The Cojuring- Korku Seansı Betimleyen: Arif Emre TİRYAKİ  Dikey dikdrtgen formdaki afişin zemininde, bulutlu gökyüzü altındaki puslu bir bahçe içinde,  iki katlı beyaz renkli bir çiftlik evi var.  Evin girişindeki verandadan çatısına kadar uzanan dört kolon üzerinde, geniş bir balkon uzanıyor. Koyu renkli çatısından bir çatı katı penceresi, dışarı uzanıyor. Evin iki yanı da yaprakları dökülmüş kısa boylu ağaçlarla çevrili.  Yeşil çimenlerin büyük bir kısmı, kuru yapraklarla ve pusla kaplanmış.  Afişte ön planda, sağ taraftan, ortaya doğru uzanan, gövdesinin yarısı görünen büyük yaşlı ve kurumuş bir ağaç var. Afişin ortasına uzanan ağaç dalından bir halat sarkıyor. Halatın boş ucunda, intihar ya da idamlarda kullanılan birkaç düğüm atılı. Ağacın hemen yanındaki kuru yapraklı zeminin üzerinde, boynundan aşağısı görünen, geceliği ayak bileklerine kadar uzanan bir kadın gölgesi var.  Afişin üst kısmındaki bulutlu gökyüzünde, büyük puntolu büyük harflerle, “THE CONJURING- KORKU SEANSI” yazılmış. Film adının üzerinde, daha küçük puntolu büyük harflerle, “FROM THE DIRECTOR OF SAW AND INSIDIOUS” yazıyor. Film adının altında ise, “BASED OF THE TRUE FILES OF THE WARRENS” yazısı yer alıyor.  Afişin en altında, sol taraftaki kuru yapraklı zeminde, küçük puntolu büyük beyaz harflerle, “NEW CINEMA PRESENTS A SAFRAN COMPANY/ EVERGREEN MEDIA GROUP PRODUCTION, A JAMES WAN FILM, “THE CONJURING” VERA FARMIGA, PATRICK WILSON, RON LIVINGSTON AND LILI TAYLOR, MUSIC BY JOSEPH BISHARA, EDITED BY KIRK MORRI, PRODUCTION DESIGNER JULIE BERGHOFF, DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY JOHN R. LEONETTI, ASC EXECUTIVE PRODUCERS WALTER HAMADA, DAVE NEUSTADTER, WRITTEN BY CHAD HAYES & CAREY HAYES, PRODUCTED BY TONY DeROSA GRUND PETER SAFRAN ROB COWAN, DIRECTED BY JAMES WAN” yazıyor.  Film ekibi ve görevlerinin altında, daha büyük puntolu beyaz harflerle, “JULY 13” yazılmış. Hemen yanında “NEW LINE CONEMA” ve “WARNER BROS PICTURES” amblemleri var.  “#TheConjuring” “Soundtrack Album on WaterTower Music” yazıları daha küçük puntolarla yazılmış.

Betimleyen: Arif Emre TİRYAKİ

Dikey dikdrtgen formdaki afişin zemininde, bulutlu gökyüzü altındaki puslu bir bahçe içinde,  iki katlı beyaz renkli bir çiftlik evi var.  Evin girişindeki verandadan çatısına kadar uzanan dört kolon üzerinde, geniş bir balkon uzanıyor. Koyu renkli çatısından bir çatı katı penceresi, dışarı uzanıyor. Evin iki yanı da yaprakları dökülmüş kısa boylu ağaçlarla çevrili.  Yeşil çimenlerin büyük bir kısmı, kuru yapraklarla ve pusla kaplanmış.

Afişte ön planda, sağ taraftan, ortaya doğru uzanan, gövdesinin yarısı görünen büyük yaşlı ve kurumuş bir ağaç var. Afişin ortasına uzanan ağaç dalından bir halat sarkıyor. Halatın boş ucunda, intihar ya da idamlarda kullanılan birkaç düğüm atılı. Ağacın hemen yanındaki kuru yapraklı zeminin üzerinde, boynundan aşağısı görünen, geceliği ayak bileklerine kadar uzanan bir kadın gölgesi var.

Afişin üst kısmındaki bulutlu gökyüzünde, büyük puntolu büyük harflerle, “THE CONJURING- KORKU SEANSI” yazılmış. Film adının üzerinde, daha küçük puntolu büyük harflerle, “FROM THE DIRECTOR OF SAW AND INSIDIOUS” yazıyor. Film adının altında ise, “BASED OF THE TRUE FILES OF THE WARRENS” yazısı yer alıyor.

Afişin en altında, sol taraftaki kuru yapraklı zeminde, küçük puntolu büyük beyaz harflerle, “NEW CINEMA PRESENTS A SAFRAN COMPANY/ EVERGREEN MEDIA GROUP PRODUCTION, A JAMES WAN FILM, “THE CONJURING” VERA FARMIGA, PATRICK WILSON, RON LIVINGSTON AND LILI TAYLOR, MUSIC BY JOSEPH BISHARA, EDITED BY KIRK MORRI, PRODUCTION DESIGNER JULIE BERGHOFF, DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY JOHN R. LEONETTI, ASC EXECUTIVE PRODUCERS WALTER HAMADA, DAVE NEUSTADTER, WRITTEN BY CHAD HAYES & CAREY HAYES, PRODUCTED BY TONY DeROSA GRUND PETER SAFRAN ROB COWAN, DIRECTED BY JAMES WAN” yazıyor.

Film ekibi ve görevlerinin altında, daha büyük puntolu beyaz harflerle, “JULY 13” yazılmış. Hemen yanında “NEW LINE CONEMA” ve “WARNER BROS PICTURES” amblemleri var.

“#TheConjuring” “Soundtrack Album on WaterTower Music” yazıları daha küçük puntolarla yazılmış.

 

Sayfa Görüntüleme : 571