The Courier/ Kurye

Betimleyen: Emine Kolivar

Koyu ve gri tonların ağırlıkta olduğu afişte filmden alınmış sekiz farklı görsel, farklı boyutlardaki pencerelere yerleştirilerek bir kolaj yapılmış. Düz bir yerleşim tercih edilmezken görseller, sol köşe merkez alınarak eğik koyulmuş. Afişin orta bölümünde eğik bir şerit içinde yazılan film adı, kırmızı zemin ve beyaz harfli tasarımıyla dikkat çekiyor.

Film adının üst tarafında üç görsel penceresi var. İlki ve boyut olarak en büyüğünde Greville Wynne’in (Benedict Cumberbatch), omuzdan yukarısı yer alıyor. Greville, 40’larında, bıyıklı, yeşil gözlü, uzun yüzlü, kaşları kalınca, koyu kumral saçları şakaklardan açılmış bir adam. Koyu renk takım elbise, beyaz gömlek ve koyu renk kravat takan Greville’ın arka planı bulanık, nerede olduğu anlaşılmıyor. Gözlerini önünde bir noktaya dikmiş, sakin bakıyor. Bu pencerede ayrıca yazılar da var: “BENEDICT CUMBERBATCH, MERAB NINIDZE, RACHEL BROSNAHAN, JESSIE BUCKLEY”

Greville’in yanındaki iki pencereden üsttekinde olan Sheila (Jessie Buckley), bir mekânda sağında bir yere bakıyor. Kısa kahverengi saçlı, 40’larının başlarında, açık renk tenli bir kadın. Üzerinde çizgili yeşil-krem tonlarda bir ceket var.

Alttaki pencerede üzerinde oklar ve “LONDON, MOSCOW” gibi şehir isimleri yazılı bir kâğıt var. Bu pencerede de “A SUPERBLY TENSE SPY FILM” yazılı.

Ortada film adının yer aldığı kırmızı şeritte ayrıca “BASED ON THE INCREDIBLE TRUE STORY OF A BUSINESSMAN TURNED SPY” yazıyor. Burada siyahla yazılanlar, çok küçük oldukları için okunaklı değil.

Film adı yazılı şeridin sol tarafındaki küçük pencerede Oleg Penkovsky (Merab Ninidze) sol profilinden görünüyor. Takım elbise, beyaz gömlek ve siyah kravatlı Oleg, ciddi bir ifadeyle ileri bakıyor. 40’larının sonlarında, saçları önlerden döküldüğü için alnı iyice açılmış, çok hafif gıdısı olan, traşlı bir adam. Bu pencerenin altındaki siyah bantta yazılanlar: “A TAUT, PROPULSIVE THRILLER. A COLD WAR THRILLER DONE RIGHT” şeklinde.

Film adının alt tarafında yer alan dört pencereden en soldakinde üst üste konmuş çizim fotoğrafları var. Yanındakinde elinde evrak çantasıyla gri-beyaz taş döşeli zemine sahip, yüksek tavanlı, büyük bir salonda yürüyen Oleg yer alıyor. Oleg takım elbise ve kravatlı. Bir sonraki pencerede Emily (Rachel Brosnahan) siyah bir telefon ahizesini kulağına yaslamış, sağ profilinden görünüyor. 30’larında, kulak boyu sarı saçlarının uçları içe doğru kıvrık, alt çenesi hafif çıkık, açık renk tenli bir kadın. Üzerinde koyu renk bir bluz var. Son pencerede ise takım elbiseli Greville’ın elinde paltosuyla uçak merdivenlerinden indiği siyah beyaz bir görsel kullanılmış. Arkasında üniformalı bir polis yürüyor.

Sayfa Görüntüleme : 404