The Curious Case Of Benjamin Button - Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi

The Curious Case Of Benjamin Button - Benjamin Button’ın Tuhaf Hikâyesi

Betimleyen: Hatice ÇULHA

Siyah rengin hâkim olduğu afişte bir erkeğin yüzünün sol tarafı sol tarafta, bir kadının yüzünün sağ tarafı ise sağ tarafta yer almakta. Sarı saçları arkaya taranmış ve 30’lu yaşlarında bir erkek olan Benjamin Button’ın (Brad Pitt) gözleri mavi renkte ve açık kahverengi kaşı var. Duygusuz bir ifadeye sahip. Alnında hafif belirgin üç çizgi, hafif tombul burnu ile kalın dudakları var. Kulağı göz hizasına yakın ve küçük. Yüzü ise tıraşlı. Beyaz gömleğinin yakası görünüyor.

30’lu yaşlarındaki bir kadın olan Daisy Fuller’in (Cate Blanchett) mavi gözleri parlıyor ve ince kahverengi kaşları var. Kestane rengi saçları arkaya taralı. Yüz hatları oldukça belirgin ve şeftali rengi ince dudakları açık. Hafif tombul bir burnu var. Sadece boyun kısmı görünüyor.

Arka planda bu iki karakterin ortasında Roma rakamlarının yer aldığı silik ve sarı renklerde bir cep saati var. Saatin altında ise yerlerin ıslak, sokağın boş ve sokak lambaların yandığı bir yerde ikili birbirine sarılmış ve gülerek bakıyor.

Afişin üst kısmında beyaz ve büyük harflerle solda “BRAD PITT”, sağda ise “Cate Blanchett” yazmakta. Hemen altında baş harfleri büyük olacak şekilde ve beyaz renkte “The Curious Case Of”; onun hemen altında biraz daha büyük punto ile hafif kalın, büyük ve beyaz harflerle “BENJAMIN BUTTON” yazıyor. Boyun hizalarında ise üç satır halinde ilk satırda sadece baş harfleri büyük olacak şekilde beyaz ve büyük harflerle “A Movie That Must Be Experienced. A MONUMENTAL ACHIEVEMENT. – Rex Reed, THE NEW YORK OBSERVER” yazmakta. Afişin alt kısmında karakterlerinin boyunlarının altında sarı bir çizgi çizilmiş ve hemen altındaki siyah arka planda ise 3 satır halinde ve sarı renkte “WINNER, 3 ACADEMY AWARDS, INCLUDING BEST VISUAL EFFECTS 2008” yazısı yer alıyor.

Sayfa Görüntüleme : 900