The Fast Saga/ Hızlı ve Öfkeli 9: Hız Efsanesi

Betimleyen: Emine Kolivar

Oyuncuların filmden alınmış karelerinin kolajlandığı afişte, sarı, lacivert, siyah, yeşil ve kırmızı renkli yoğun duman bulutları var. Afişin alt tarafında gri zeminli bir alanda otomobiller ve diğer araçlar yer alıyor.

Oyuncuların en ortasına yerleştirilmiş Dom (Vin Diesel) diğerlerinden daha büyük boyutta. Kaslı kollarını göğsünde bağlamış kaşları çatık halde ileri bakan Dom’un göğüsten aşağısı görünmüyor. Üzerinde siyah, kolsuz bir tişört var. Kafası traşlı, sakalı ya da bıyığı olmayan, kavruk tenli, kahverengi gözlü, uzun yüzlü, geniş omuzlu, 40’larında bir adam.

Dom’un sağ omzunun arkasındaki Jacop (John Cena), Dom’a arkasını dönüp başını kendi omzuna doğru çevirerek yan tarafa bakmış, yüzü sadece sol profilinden görünüyor. Ciddi, sert bir ifadeye sahip olan Jacop, gür saçlı, açık kumral, kavruk tenli, köşeli yüzlü, geniş omuzlu, kaslı bir adam. Üzerinde siyah, kısa kollu bir tişört var.

Dom’un sol omzunun arkasındaki Cipher (Charlize Theron), yüzünü afişin sağ yanına döndüğü için sadece sağ profilinden görünüyor. Durgun bir ifadeyle önüne bakan Cipher’in sarı saçlarının ense kısmı tıraşlanmış, üst kısımlar sanki kafasına bir tas oturtulmuş gibi aynı hizada dümdüz kesilmiş. Öndeki saçlar, alnına dökülürken yan taraflar kulak üzerinde bitiyor. 40’larının sonlarında, zayıf, ince yüz hatlarına sahip bir kadın. Üzerinde siyah bir bluz var.

Dom’un sol kolunun hemen önünde Letty (Michelle Rodriguez) yer alıyor. Letty, başını sol omzuna doğru çevirmiş ileri bakarken yüzünde ciddi bir ifade var. Koyu renk, dalgalı saçları ense hizasında, ince kaşlı, kahverengi gözlü, kavruk tenli, çenesi hafif sivri, 40’larında bir kadın. Üzerinde askılı, dekolte, siyah bir bluz var.

Dom’un sağ kolunun hemen önündeki Han (Sung Kang) kolları göğsünde bağlı bir halde ayakta durmuş solunda bir noktaya bakıyor. Çekik gözlü, köşeli yüze sahip, uzun boylu, zayıf, 40’larının sonlarında bir adam. Mor tişörtünün üzerine koyu renk spor bir ceket giymiş.

Dom’un önünde soldan sağa sırasıyla Ramsey (Nathalie Emmanuel), Mia  (Jordana Brewster), Tej (Ludacris) ve Roman (Tyrese Gibson) yer alıyor. Mia ve Ramsey aynı yöne bakıyor, ikisi de silahsız. Afro Amerikan bir kadın olan Ramsey’in saçları iki örgü yapılmış. Zayıf, 20’lerinin sonlarında, kahverengi gözlü. Üzerinde gri kolsuz bir bluz ve siyah pantolon var. Elleri belinde.

Mia, uzun dalgalı saçları salık, kavruk tenli, uzun boylu, 30’larının sonlarında bir kadın. Üzerinde gri çizgileri olan siyah bir gömlek var.

Tej elindeki tüfeği ileri doğrultarak afişin soluna doğru yönelmiş. Üzerinde kamuflaj bir ceket var. Siyahi bir adam olan Tej, 30’larında, kıvırcık saçları kısa, sakalı birkaç haftalık.

Roman tabancasının kabzasını iki eliyle tutup namlusunu aşağı çevirerek başını iyice sağına çevirmiş oraya bakıyor. Hâkî renk gömleğinin üzerinde çelik yelek var. Kafası traşlı, siyahi, 40’larının sonlarında bir adam.

Gri zemindeki araçlar: Turuncu renk 2020 Toyota Supra, gri renk 1970 Dodge Charger Tantrum, mor renk Noble M600, mavi renk 1999 Nissan Skyline GT-R R34, gri renk 2020 Dodge Charger Hellcat ve Checrolet Silverado Cip. Zırhlı bir kamyona benzeyen Armadillo, arka tekerleri havaya kalkmış halde devriliyor. Kırmızı dumanın içinde ateş eden helikopterler ve UAV Stealth Jet uçuyor.

Afişin sağ alt tarafında beyaz karakterlerle “F9 THE FAST SAGA” yazılı.

Diğer yazılar, kullanılan yazı karakterlerin küçüklüğü nedeniyle okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 426