The Snow Queen 3 - Karlar Kraliçesi 3: Ateş ve Buz

Afişi Betimleyen: Aynur KOLİVAR

Karla kaplı, kayalık yüksek dağları ve trol şehrini arkalarına alarak karlı bir zeminde yan yana durmuş Kay, Gerda, Rollan ve Orm gülümsüyorlar.
En soldaki Kay, sağ ayağını yerde kapağı açık halde duran hazine sandığının üzerine koymuş. Sağ kolu, sağ bacağına yaslı, sol eli ise belinde duruyor. Kay, gülümseyerek hemen yanında duran Gerda’dan tarafa bakmış. Hazine sandığında sapsarı altınlar ve mavi, pembe ve yeşil renklerde parlayan taşlar var. Kay, 15-16 yaşlarında, kumral, zayıf, ince kaşlı, saçları alnını örten bir erkek çocuk. Başında kenarları yukarı kıvrık kahverengi bir korsan şapkası, üzerinde kırmızı ceket, beyaz gömlek, kahverengi pantolon ve kahverengi çizmeler var. Deri bir çantayı üst gövdesine çapraz olarak takmış. Gerda, solunda duran Rollan’la sırt sırta verip kollarını göğsünde bağlamış, gülümsüyor. Üzerinde beyaz desenleri olan mavi bir elbise, beyaz uzun çoraplar ve diz boyu mavi çizmeler var. Elbisesinin kloş eteğinin uçları beyaz kürkten. Sarı saçları iki örgü yapılmış Gerda, başına mavi ve beyaz kurdeleler örülerek yapılmış ince bir saç bandı takıyor. Gerda 17-18 yaşlarında, açık renk tenli, sapsarı saçlı, zayıf, ince dudaklı, mavi gözlü bir kız.
Rollan da kollarını göğsünde bağlayıp sağındaki Gerda’nın sırtına omzuyla hafifçe yaslanmış. Üzerinde küçük sarı desenleri olan alev kızılı renginde gömlek-pantolon, açık kahverengi bir yelek, kızıl desenleri olan kahverengi çizmeler var. Kızıla dönmüş gür saçlarından sarı alevler çıkıyor. 18-19 yaşlarında bir erkek olan Rollan, beyaz tenli, yuvarlak yüzlü, kalın kaşlı, ince dudaklı, uzun boylu. Bir trol olan Orm, Rollan’ın sadece beline geliyor. İnsan gibi iki ayağı üzerinde duran Orm’un elleri insan ellerinden biraz daha büyük, yüzü de dahil tüm derisi kahverengi kısa tüylerle kaplı. Fil hortumuna benzer hortumu yaklaşık bir karış uzunluğunda ve çocuk yumruğu kalınlığında. Gülerken dudak kenarları sağ ve sol göz altlarına doğru kıvrılmış. Gözleri iri, kaşları yüzünde yay şeklinde iki minik tepe gibi, kulakları görünmüyor. Üzerinde sadece kırmızı bir yelek var, ayakkabı giymiyor.

Bembeyaz kar gelinciği, Orm’un omzunda adeta bir kürk atkı gibi duruyor. Gelinciğin birkaç karış uzunluğunda ince bir kuyruğu var. Kafası ve kulakları küçük. Burnu minik bir zeytin tanesi gibi. Orm, çim kafalı oğlunu sağ bacağından tutup baş aşağı sarkıtarak elinde tutmuş. Çim kafalı oğlanın köpek gibi uzun iki kulağı başının birer yanından aşağı sarkıyor. Sadece başının tepesinde toplanmış saçları bahçe çimleri gibi dik duruyor. Yuvarlak gözleri kocaman, burnu aynı babasının burnu gibi hortum şeklinde, dudakları ince. Eğlenerek gülümseyen çim kafa oğlanın üzerinde kıyafet yok. Gerdaların arkasında masmavi suları olan bir nehir ve kırmızı çatılı, beyaz evleri ve kuleleriyle trol şehri yer alıyor.
Yazılar, afişin alt kısmında toplanmış. Gerdaların ayaklarının altında, buz saçakları sarkan mavi harflerle “THE SNOW QUEEN 3 FIRE AND ICE” yazılı. “QUEEN” kelimesinin içine üç yapraklı bir kraliçe tacı yerleştirilmiş. “FIRE AND ICE” kelimelerinde harflerin üst kısmı alev kızılı, alt kısmı ise buz mavisi renklerinde. Diğer yazılar, afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 484