Tom ve Jerry

Betimleyen: Zülal KARAMAN

Beyaz dikdörtgen zemin üzerinde sağ tarafta bulunan Tom, sol elinin baş ve işaret parmağıyla fotoğrafın solundaki kaçmaya çalışan Jerry’yi kuyruğundan tutuyor.

Açık kahverengi olan Jerry iki ayağı da havada olup vücudu sola doğru yönelmiş. Küçük bir yuvarlağa benzeyen başının tepesinde yatay doğrultuda  bedeniyle aynı renk iki tel saç var. Yüzünün ortasında oval biçimdeki iri gözlerinde, siyah göz bebekleri beyazının üçte birini kaplamakta. Bakışları, Jerry onu yakaladığından dolayı korkmuş ve şaşırmış şekilde. Gözlerinin üzerinde iki tel kirpik  ve yay şeklinde siyah kaşları var. Kaşlarını yukarı kaldırmış olması  şaşkınlık ifadesini desteklemekte. Kulakları ise kafasının yan yüzeylerini kaplamaktadır. Fil kulağına benzeyen büyük kulakları, alt kısmından yukarı doğru genişleyerek yuvarlağa yakın bir biçim almış.. Kulakların içi açık pembe olup kulağının iç kıvrımını belirtmek için kulağının ortasında yüzüne temas eden kısımda ince kahverengi bir sivrilik var. Sağ kulağı, vücudu sola doğru yönelmiş olduğu için yarım kahverengi elips şeklinde. İki gözünün ortasındaki ağız, burun, yanak ve bıyık bölgesi bir elipsin içinde açık bej renginde. Siyah renk üzerinde beyaz ışık yansıması olan burnu yüzünün ortasında ve gözlerinin arasındadır. Gözlerinin altında 2 tel bıyık yatay olarak durmaktadır. Sol kolu ağzının bir kısmını kapattığı için sadece ağzının şaşkınlıkla açık olduğu anlaşılmakta. Kollarını ve ellerindeki dört parmağını da sola doğru uzatmış. Yuvarlak hatlı gövdesi kuyruğundan geriye çekildiğinden dolayı başına göre daha geride duruyor ve gövdesinin ön tarafında, yüzündeki elipsin bej rengiyle aynı oval bir kısım var.  Bacakları gövdesinin iki yanında bulunmakta. Bacakları havada olup bej ayak tabanları sol tarafa bakmakta. İki ayağında da iki adet parmak var.

Tom; yuvarlak şeklindeki başı, yüzünün ortasındaki yanaklarından dolayı dışarı doğru bombeli ve yanağındaki tüyler, dışa doğru sivri uçlu üç kıvrım şeklinde resmedilmiş. Kulakları su damlası şekline benzemekte ve içi pembe renkte. Kulaklarının içinde gri renkte üç tane sivrilik kulağına boyut katmak için çizilmiştir. Kulaklarının arasında farklı uzunluklarda üç gri saç teli bulunuyor. Yüzünün ortasındaki büyük gözleri sarı zemin üzerine yeşil renkte. Göz bebekleri siyah. Kaşları “s” harfine benzer bir şekilde gözlerinin üzerine konumlandırılmış ve yüz ifadesinden sinsilik ve zafer duygusu anlaşılıyor. İki gözünün arasından burnuna kadar açık gri bir renk değişikliği var. Tom’un ağzının, burnunun ve bıyıklarının bulunduğu yüz bölümü beyaz renktedir. Yüzünün bıyık bölümünde iki adet yatay bıyığı bulunmakta. Burnu siyah renkte ve üzerinde ışık yansıması gibi beyaz bir oval biçiminde renk değişikliği var. Gülümsemesinden dolayı yanakları daha belirgin hale gelmiş. Ağzı ise kırmızı dili fark edilecek kadar açık ve dudakları yukarı doğru kıvrılmış. Gövdesinin yanında yer alan iki kolundan, sol kolu dirsekten kıvrılmış şekilde ve iki parmağıyla Jerry’yi kuyruğundan tutuyor. Sağ kolu ise havada durmakta. Dört parmağı bulunan beyaz renkteki ellerinde eldivene benzer bir şekilde, renk farklılığı mevcut. Gövdesinin ön tarafında, koltuk altı hizasından başlayıp göbeğe doğru uzanan ve kalp şekline benzeyen açık gri bir renk değişimi bulunmakta. Tom’un belinden aşağısı resmedilmemiş.

Sayfa Görüntüleme : 691