Türkiye

Türk Bayrağı Türkiye Cumhuriyeti`nin ulusal ve resmî bayrağı olan Türk bayrağı al(kırmızı) renkli zemin üzerinde beyaz hilal ve beş köşeli beyaz yıldız ile oluşmuştur. Hilal ayın konum ve şekli ile yıldızın konum ve şekli kırmızı zemin üzerine şu şekilde yerleştirilmiştir. Türk bayrağının resmi ölçülendirmesi çerçevesinde bayrağın genişliği ölçü birimi olarak seçilir.  Biz bu betimlememizde resmi tanımlarda yer aldığı gibi genişliği G olarak tanımlayacağız. Bayrak genişliği ne olursa olsun G emsali değişmez.  Görsel olarak seçilmiş Türk bayrağında bayrağın yatay genişliği 1,5G olacak şekilde ölçülendirilmiştir. Sağ yöne bakar konumda ve zeminde sola yakın yerleştirilmiş tam daireyi tamamlamadan ve uçları birleşmeden hilal şeklini almış ay yer almaktadır.  Ayın zemin üzerindeki konumu uçkur adı verilen direk vb malzemeye takılma yeri olan kısma uzaklığıyla belirlenmektedir. Hilalin iç merkez uzunluğu uçkur kısmına olan mesafesi ve dış merkez çapı ½ G, hilal’in iç daire çapı 0,4 G ve ayın iç ve dış merkezleri arasındaki mesafe 1/16G olacak şekilde yerleştirilmiştir. Beş köşeli beyaz renkli yıldızın bayrak üstündeki yeri, zemini nerede ise ortalayarak bir köşesinin ayın iç merkezine dönük ve yarı çapıyla kesişecek konumdadır. Yıldızın bayrak ölçülendirmedeki konumu ise; yıldız dairesinin  çapı ¼ G, yıldız dairesinin ayın iç dairesinden olan mesafesi 1/3 G mesafede olacak şekilde seçili  bayrak üzerinde  yer almaktadır.

Betimleyen: Çiğdem Banu YEŞİLIRMAK

Türkiye Cumhuriyeti`nin ulusal ve resmî bayrağı olan Türk bayrağı al(kırmızı) renkli zemin üzerinde beyaz hilal ve beş köşeli beyaz yıldız ile oluşmuştur. Hilal ayın konum ve şekli ile yıldızın konum ve şekli kırmızı zemin üzerine şu şekilde yerleştirilmiştir. Türk bayrağının resmi ölçülendirmesi çerçevesinde bayrağın genişliği ölçü birimi olarak seçilir.

Biz bu betimlememizde resmi tanımlarda yer aldığı gibi genişliği G olarak tanımlayacağız. Bayrak genişliği ne olursa olsun G emsali değişmez.

Görsel olarak seçilmiş Türk bayrağında bayrağın yatay genişliği 1,5G olacak şekilde ölçülendirilmiştir. Sağ yöne bakar konumda ve zeminde sola yakın yerleştirilmiş tam daireyi tamamlamadan ve uçları birleşmeden hilal şeklini almış ay yer almaktadır.  Ayın zemin üzerindeki konumu uçkur adı verilen direk vb malzemeye takılma yeri olan kısma uzaklığıyla belirlenmektedir. Hilalin iç merkez uzunluğu uçkur kısmına olan mesafesi ve dış merkez çapı ½ G, hilal’in iç daire çapı 0,4 G ve ayın iç ve dış merkezleri arasındaki mesafe 1/16G olacak şekilde yerleştirilmiştir. Beş köşeli beyaz renkli yıldızın bayrak üstündeki yeri, zemini nerede ise ortalayarak bir köşesinin ayın iç merkezine dönük ve yarı çapıyla kesişecek konumdadır. Yıldızın bayrak ölçülendirmedeki konumu ise; yıldız dairesinin  çapı ¼ G, yıldız dairesinin ayın iç dairesinden olan mesafesi 1/3 G mesafede olacak şekilde seçili  bayrak üzerinde  yer almaktadır.

 

Sayfa Görüntüleme : 1335