UYARI LEVHALARI

DİKKAT TEHLİKELİ ISI

Betimleyen: Atilla Çeçe

Dikey dikdörtgen şeklindeki levhanın zemini sarı boyalı. Levahanın orta üst kısmına konumlandırılmış siyah kare bir çerveçe, kare çerçevenin içinde siyah eşkenar üçgen çerçeve ve üçgen çerçevenin içinde sıcaklığı temsil eden termometre simgesi var. Bu simgenin altınada ise “dikkat” yazısı kırmızı renk ile “tehlikeli ısı” yazısı siyah renk ile yazılı.

Devamı için Tıklayınız

DİKKAT KÖPEK VAR

Betimleyen: Atilla Çeçe

Dikey dikdörtgen çerçeveye sahip levhanın zemini beyaz ile boyalı. İçerisinde kırmızı renkli dikey dikdörtgen çerçeve var. Çerçevenin içerisinde orta üst kısma konulandırılmış siyah renkli köpek kafası resmi ve köpek resmi altında kırmızı zemin üzerine beyaz ile yazılmış “dikkat köpek var” yazısı var.

Devamı için Tıklayınız

DİKKAT ELEKTRİK TEHLİKESİ

Betimleyen: Atilla Çeçe

Eşkenar üçgen şeklindeki levha sarı zemine sahip ve levhayı çevreleyen kalın siyah çerçeve var. Levahın ortasında ise elektriği temsil eden şimşek simgesi var.

Devamı için Tıklayınız

DİKKAT BAKIM VAR

Betimleyen: Atilla Çeçe

Dikey dikdörtgen şeklindeki levhanın zemini sarı ile boyalı. Levhnın içerisine çizilmiş siyah renkli dikdörtgen çerçeve var. Bu dikdörtgen içerisinde üçgen siyah renkli çerçeveye sahip ve üçgen çerçevenin içinde ünlem işarteti olan bir uyarı simgesi ve bu simgenin altında “dikkat bakım var” cümlesi var.

Devamı için Tıklayınız

ACİL ÇIKIŞ

Betimleyen: Atilla Çeçe

Yatay dikdörtgen şeklindeki levhanın zemini yeşil renk ile boyalı. Levhaya çizilmiş beyaz renkli yatay dikdörtgen çerçeve içerisinde ise soldan sağa doğru acil çıkış yazısı, koşan bir insanı resmenden simge ve aşağı yönlü ok simgesi var.

Devamı için Tıklayınız

MERDİVEN BOŞLUĞUNA YAKLAŞMA

Betimleyen: Zerrin Tezel

Yatay dikdörtgen formdaki levhanın üst kısmında siyah renkte kalın bir şerit var. Şeridin solunda, sarı renkte bir üçgen ve ortasında siyah renkte büyük bir ünlem bulunuyor. Karşıdan bakıldığında üçgenin hemen sağında büyük harflerle “DİKKAT” yazmakta. Şeridin altındaki sarı fon üzerinde solda, beş satır halinde, siyah harflerle “BALKON MERDİVEN ASANSÖR BOŞLUĞUNA YAKLAŞMA” yazısı yer alıyor. Sağında ise kare şeklinde ince çizgili bir çerçeve içinde, aşağıdan yukarı doğru uzanan ve parmak uçları birbirine bakan bir çift bacak ve ortasında parmak uçları yukarı bakar şekilde bir çift kol yer alıyor.

Devamı için Tıklayınız

KLAKSON ÇALINMAZ

Betimleyen: Zerrin Tezel

Dikey formdaki levhanın üçte ikisini kaplayan üst kısımdaki kırmızı çerçeveli beyaz fon üzerinde, serçe parmağı kalınlığında kırmızı bir halka bulunuyor. Halkanın ortasında pompalı bir klakson resmi var. Siyah renkteki klaksonun konik şeklinde olan ağzı sola bakıyor, top şeklindeki pompası sağ tarafta. Halkanın sol üstünden sağ altına uzanın kırmızı çizgi klakson resminin üzerinden geçiyor. Levhanın alt kısmında kırmızı fon üzerinde beyaz harflerle iki satır halinde “KLAKSON ÇALINMAZ” yazısı bulunuyor. 

Devamı için Tıklayınız

İŞ ELDİVENİ GİY

Betimleyen: Zerrin Tezel

Dikey formdaki uyarı levhası mavi - beyaz renkte. Levhanın  üçte ikisini kaplayan beyaz dikdörtgen  üst kısımda yer alıyor. Dikdörtgenin ortasında mavi renkte büyük bir daire bulunuyor. Dairenin ortasına resim şeklinde beyaz renkte sol el eldivenin dış yüzü hemen arkasında beyaz çizgi şeklinde sağ eldivenin iç yüzü yerleştirilmiş. Beyaz dikdörtgenin altındaki mavi fon üzerinde büyük beyaz harflerle “İŞ ELDİVENİ GİY” yazmakta.

Devamı için Tıklayınız

iŞ AYAKKABINI GİY

Betimleyen: Zerrin Tezel

Dikey formdaki uyarı levhası mavi beyaz renkte. Afişin üçte ikisini kaplayacak şekilde beyaz bir dikdörtgen üst kısımda yer alıyor. Dikdörtgenin ortasında mavi renkte büyük bir daire bulunuyor. Dairenin ortasında çizgi resim şeklinde beyaz renkli bir çift çizme bulunuyor. Beyaz dikdörtgenin altındaki mavi fon üzerinde büyük beyaz harflerle “İŞ AYAKKABINI GİY” yazmakta.

Devamı için Tıklayınız

DİKKAT İNŞAAT ALANI

Betimleyen: Zerrin Tezel

Yatay dikdörtgen şeklindeki uyarı levhasının arka fonu beyaz renkte. Dikdörtgenin üst yarısında solda sarı renkte bir üçgen var. Üçgen siyah çizgiyle çevrelenmiş ve ortasında siyah renkte büyük bir ünlem işareti var. Karşıdan bakıldığında, üçgenin sağında köşeleri oval gelen sarı renkli bir dikdörtgen ve içinde büyük siyah harflerle iki satır halinde, “DİKKAT İNŞAAT ALANI” yazısı yer alıyor. Levhanın alt yarısında solda kırmızı bir halka, halkanın ortasında sol alt köşeden sadece başı ve sol kolu yer alan bir insan figürü  bulunuyor. Kol ileriye doğru uzanmış,  büyütülerek yerleştirilen siyah renkteki el, avuç içi karşıya bakar şekilde, yaklaşanı engellemeye çalışır gibi açık duruyor. Siyah elin altında kalacak şekilde, kırmızı halkanın sol üstünden sağ altına doğru kırmızı bir çizgi uzanıyor. Halkanın hemen sağında kırmızı bir dikdörtgen üzerinde üç satır halinde, büyük harflerle “İZİNSİZ GİRİLMESİ TEHLİKELİDİR” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

DİKKAT SICAK YÜZEY

Betimleyen: Zerrin Tezel

Sarı dikey formdaki uyarı levhası ince siyah bir çizgiyle çerçevelenmiş. Afişin üst kısmında, bir parmak genişliğinde olan üçgen çerçevenin ortasında dikey konumda birbirine paralel, dalgalı üç çizgi yerleştirilmiş. Üç çizginin hemen altında yatay şekilde düz ince bir çizgi var. Üçgenin altında büyük siyah harflerle, üç satır halinde “DİKKAT SICAK YÜZEY” yazmakta.

Devamı için Tıklayınız

ÇUKUR VAR

Betimleyen: Zerrin Tezel

Dikey formdaki sarı levhanın ortasında siyah bir üçgen çerçeve bulunuyor. Üçgenin ortasında, alt tabanın hemen üzerine, üst kısmı oval biçimde içe eğimli siyah dörtgen yerleştirilmiş.

Üçgenin üst kısmında büyük kırmızı harflerle “DİKKAT”, alt kısmında iki satır halinde “ÇUKUR VAR” yazısı bulunuyor.

Devamı için Tıklayınız

BARETİNİ GİY

Betimleyen: Zerrin Tezel

Dikey formdaki uyarı levhası mavi beyaz renkte. Afişin üçte ikisini kaplayacak şekilde beyaz bir dikdörtgen üst kısımda yer alıyor. Dikdörtgenin ortasında mavi renkte büyük bir daire bulunuyor. Daire beyaz bir halka ve hemen dışında mavi halkayla çevrelenmiş. Dairenin ortasında çizgi resim şeklinde beyaz renkte baret giymiş bir insan başı figürü bulunmakta. Beyaz dikdörtgenin altındaki mavi fon üzerinde büyük beyaz harflerle İ”Ş ELDİVENİ GİY” yazmakta.

Devamı için Tıklayınız

ATEŞLE YAKLAŞMA

Betimleyen: Zerrin Tezel

Dikey dikdörtgen, arka fonu beyaz olan uyarı tabelasının üst yarısında bir serçe parmağı kalınlığında kırmızı bir halka bulunuyor. Halkanın ortasına, ucu halkanın sol alt kısmına yönelik bir kibrit çöpü eğimli olarak yerleştirilmiş. Kibrit çöpünün siyah renkli, oval biçimdeki ucu üzerinde siyah beyaz renkte bir alev resmi bulunuyor. Kibrit çöpünün üzerine gelecek şekilde halkanın sol üstünden sağ altına, halkayla aynı kalınlıkta eğik bir çizgi uzanıyor. Uyarı işaretinin hemen altında, iki satır halinde kırmızı büyük harflerle “ATEŞLE YAKLAŞMA” yazısı yer alıyor.

Devamı için Tıklayınız

RADYOAKTİF UYARI LEVHASI

Betimleyen: Zerrin Tezel

Yaklaşık bir parmak genişliğindeki çizgisiyle siyah üçgen bir çerçeve şeklindeki levhanın zemini parlak sarı renkte. Çerçevenin tam ortasında küçük siyah bir daire, daireyi çevreleyen yarım parmak genişliğinde sarı bir çember var. Çemberin kenarlarında eşit aralıklarla yerleştirilmiş ve eşit ölçülerde üç pervane kanadına benzeyen siyah parça bulunuyor. 

Devamı için Tıklayınız

DİKKAT ÖLÜM TEHLİKESİ

Betimleyen: Zerrin Tezel

Parlak sarı renkte, dikdörtgen şeklindeki dikey levhanın kenarlarına, yarım parmak boşluk kalacak şekilde siyah çerçeve çekilmiş. Çerçevenin üst kısmındaki siyah şeridin solunda, üçgen içinde ünlemden oluşan uyarı işareti ve yanında büyük sarı harflerle “DİKKAT” yazısı bulunuyor Şeridin altında siyah bir kuru kafa resmi var. Kuru kafanın tepesinden, sağdan ve soldan olmak üzere elektrik sembolü olan zikzak çizgiler var. 

Devamı için Tıklayınız

YÜKSEK GERİLİM UYARI LEVHASI

Betimleyen: Zerrin Tezel

Beyaz renkte, dikdörtgen şeklindeki dikey levhada, üst kısımda kenarları oval gelen kare bir çerçeve , onun içinde de üçgen bir çerçeve yer alıyor. Üçgen çerçevenin zemini parlak sarı renkte. Üçgenin içinde ucu aşağı bakan,  zikzak çizgili bir ok şeklinde  elektrik sembolü var. Üçgenin altında büyük kırmızı harflerle ve altı çizili “DİKKAT”, altında siyah harflerle iki satır halinde “YÜKSEK GERİLİM” yazısı mevcut.

Devamı için Tıklayınız

TEHLİKE UYARI LEVHASI

Betimleyen: Zerrin Tezel

Parlak sarı renkte, dikdörtgen şeklindeki dikey levhanın kenarlarına, yarım parmak boşluk kalacak şekilde siyah çerçeve çekilmiş. Levhanın üst yarısında, üçgen bir çerçeve içinde siyah renkte büyük bir ünlem işareti bulunuyor. Üçgenin altında büyük kırmızı harflerle “DİKKAT”, altında siyah harflerle “TEHLİKE” yazıyor.

Devamı için Tıklayınız

PATLAYICI MADDE UYARI LEVHASI

Betimleyen: Zerrin Tezel

Yaklaşık iki parmak genişliğindeki çizgisiyle siyah üçgen bir çerçeve şeklindeki levhanın zemini parlak sarı renkte. Uyarı, çerçevenin içinde, üçgenin sol alt köşesine yakın bulunan siyah bir yuvarlağın sağ yarısı patlayarak üçgenin üç kenarına doğru büyüklü küçüklü parçalar halinde savrulması şeklinde tasarlanmış. 

Devamı için Tıklayınız

OKSİTLEYİCİ MADDE UYARI LEVHASI

Betimleyen: Zerrin Tezel

Yaklaşık bir parmak genişliğindeki çizgisiyle siyah üçgen bir çerçeve şeklindeki levhanın zemini parlak sarı renkte. Uyarı, çerçevenin içinde oksitleyici sembolü olan siyah renkte bir O harfi ve harfin üst kısmını saran, yanlardan ortalara daha yükselen siyah renkte alev dalgalarından oluşuyor.

 

Devamı için Tıklayınız

KAYGAN ZEMİN UYARI LEVHASI

Betimleyen: Zerrin Tezel

Parlak sarı renkte, dikdörtgen şeklindeki dikey levhanın kenarlarına, bir parmak boşluk kalacak şekilde ince çizgiyle siyah çerçeve çekilmiş. Levhanın üst yarısında, çizgisi yaklaşık bir parmak genişliğinde olan siyah üçgen bir çerçeve var. Üçgen çerçevenin içinde, ayağı kayarak düşmekte olan bir insan figürü bulunuyor. 

Devamı için Tıklayınız
Sayfa Görüntüleme : 1909