Unclenching The Fists- Yumrukları Gevşetmek

Betimleyen: Aynur Kolivar

Masmavi bir duvarın önünde durmuş Adadza (Milana Aguzarova), hırkasının fermuarını yakasının sonuna kadar çekip yakayı ağzını ve burnunu örtecek şekilde yüzüne kaldırarak kendine bir tür maske yapmış, sağındaki bir noktaya sakin bir dikkatle bakıyor. Filmden bir kare olan görsel, üzerinde oynanarak sanki fırçayla çizilmiş resimmiş gibi bir hava verilmiş. Adadza’nın sol omzu kadraja girmemiş, sol yanağının da tamamı görünmüyor.

Kahverengi düz saçları sola taranarak toplanmış, ela gözlü, beyaz tenli, ince kaşlı, seyrek kirpikli bir kız olan Adadza 18-19’larında. Yüzüne çektiği hırka yakası mavi renk. Yakanın üzerinde desen gibi görünen kırmızı yuvarlaklardan sanki kan gibi birer damla kırmızı boya aşağı akıyor. Üzerindeki mont yakasının dışa kıvrılan kısmı kırmızı polardan yapılma.

Arkasındaki mavi duvarda sanki duvar boyasında oluşmuş deformasyonlar gibi şekilsiz koyuluklar var.

Afişte yer alan yazılar şu şekilde: En üstte Cannes Film Festivalinin beyaz yatay bir oval çerçeve ve içinde yatay duran bir palmiye dalından ibaret logosu, altta “CANNES FİLM FESTİVALİ BELİRLİ BİR BAKIŞ ÖDÜLÜ, ortada “YUMRUKLARI Gevşetmek- Unclenching the Fists”, biraz daha aşağıda “Bir Kira Kovalenko Filmi”.

Sayfa Görüntüleme : 486