Under The Fig Trees- İncir Ağaçlarının Altında

Betimleyen: Arif Emre Tiryaki

Editör: Reyhan Üzülmez

Dikine dikdörtgen renkli afişin zemininde, parlak gökyüzü önünde incir ağacı yaprakları var. Yapraklar, afişin üst ve sol kısmını kaplıyor.

Ön planda, incir yapraklarının önünde, vücudu sağına dönük, başını soluna çevirmiş halde duran, hüzünlü ifadeli Fide (Fide Fdhili) var. Koyu kahverengi saçlarının ön tutamları, başına bağladığı kırmızı çiçekli yazmanın önünden sarkmış, rüzgarda hafifçe yüzüne doğru savrulmuş. Kaşlarını kaldırarak uzaklara bakan Fide’nin alnı kırışmış. İnce yapılı burnu, kalın dudakları olan Fide’nin üzerinde mavi bir bluz var.

Fide’nin omzunun önünde, çok küçük puntolu, bulanık şekildeki harflerle, “quinzaine des realisateurs, sosiete des realisateurs des films, Cannes 2022” yazıyor. Hemen altına,  büyük puntolu büyük beyaz harflerle, film adı “SOUS LES FIGUES” yazılmış. Film adının altında, daha küçük puntolu büyük harflerle, “UNE FILM DE ERIGE SEHIRI” ifadesi eklenmiş. Film oyuncularının adlarının yazdığı alt bilgi kısmı, afişin bu versiyonunda okunaklı değil. En altta, “AU CINEMA LE 7 DECEMBRE” yazısı çerçeve içine alınmış.

Sayfa Görüntüleme : 259