Vakıfbank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl Sergisi Görme Engelli Sanatseverler İçin Sesli Betimlemeli

Vakıfbank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl Sergisi Görme Engelli Sanatseverler İçin Sesli Betimlemeli

Vakıfbank kuruluşunun 65.yılı vesilesiyle Abidin Dino Feyhaman Duran, Zeki Faik İzer, Fikret Otyam, Habib Aydoğdu ve Zahit Büyükişleyen gibi ressamların eserlerinin yer aldığı 36 eserden (35 resim ve 1 fotoğraf) oluşan bir sergi açtı.

Sergideki tüm eserler görme engelli için sesli betimleme uygulamasıyla erişilebilir hale getirildi. Eserlerin yazılı betimlemeleri SEBEDER tarafından hazırlandı.

Küratörlüğünü Dr. Yiğit Altıparmakoğulları’nın yaptığı ve 300 resimlik bir koleksiyondan seçilen eserlerden oluşan sergi, 21 Nisan Pazar akşamına dek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde görülmeye devam edecek.

 

Afiş Betimlemesi: Dikey dikdörtgen afişin büyük bir bölümü, siyah bir fona sahip. Dokulu bir yüzeye sahip fonun sol tarafı parlak. Sol ve sağ kenarlarda, yukarıdan aşağı doğru açıktan koyuya ilerleyen bronz renkte dikey şeritler var.

Afişin ortasında Feyhaman Duran’ın yatay dikdörtgen bir eseri yer alıyor. Beyaz çerçeve içindeki tabloda, güneşli bir günde deniz ve kıyıları resmedilmiş. Eserin sol altında, beyaz harflerle, soyadı büyük harflerden oluşacak şekilde “Feyhaman DURAN” yazıyor. Altında da beyaz renkli ve italik “41,5 X 50,5 cm, Duralit Üzerine Yağlıboya, 1951.” bilgilendirmesi var.

Tablonun üstünde ortalanmış olarak sarı logosuyla birlikte beyaz renkli ve hafif sağa eğik “VakıfBank” ismi yer alıyor. “V” ile “B” harfleri büyük. Biraz altında, çoğunluğu beyaz renkli ve ilk harfleri büyük olacak şekilde “Sanat Koleksiyonu 65. Yıl Sergisi” yazıyor. “t”, “l”, “65” ve “s” karakterleri bronz renkte. “65. Yıl”, “Sanat Koleksiyonu”nun altında yer almakta. “65. Yıl” ibaresindeki “l” harfi oldukça uzun. “Sergisi” kelimesi, uzun “l” harfi boyunca dikey uzanıyor.

Siyah fonun altında dört satır halinde ortalanarak, beyaz renkte ve ilk harfleri büyük olacak şekilde şu yazı grubu bulunmakta: “12-21 Nisan 2019. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire KSM Sarnıç Galeriler”, “Küratör”, “Yiğit Altıparmakoğulları”. Afişte, “12-21 Nisan 2019” tarihinde kullanılan puntonun kalınlığı dikkat çekiyor.

Afişin sol alt köşesinde beyaz renkte “MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ” ismi ve logosu, sağ alt köşede ise “TOPHANE-İ AMİRE KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ”nin beyaz logosu var. Bu logonun altında da küçük logosuyla “MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ” ismi yer almakta. VakıfBank MSGSÜ Tophane_i Amire Kültür Sanat Merkezi

 

Detaylar:

Sergi eserlerini ve afişini betimleyen: Hülya Gülay Ogelman

Betimleme Metin Kontrolü: Emine Kolivar

 

Sergi İletişim Bilgileri:

Adres: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi

Kılıçali Paşa Mahallesi, Defterdar Ykş. No:2, Beyoğlu/İstanbul

Telefon: (0212) 293 46 48

Sayfa Görüntüleme : 1221