Vialand

Betimleyen: Şuayip Üzülmez

Dikdörtgen fotoğrafta Vialand’dan bir kare var. Fotoğrafın ön planında Vialand’ın maskotu Kaptan Gaga’nın bir heykeli, arka planında ise peri masala temasında bir kale var.

Kaptan Gaga’nın heykeli tamamen altın renginde ufak dairesel bir bahçenin merkezinde konumlandırılmış. Yeşilliklerin bulunduğu toprak bahçe kısa demir parmaklıklarla ve parmaklığın dışında zemin sarı, mavi ve pembe renk geçişlerinin olduğu halkayla çevrili . Bahçedeki toprak ve üstündeki sarı, yeşil ve kahverengi renkteki çeşitli otlar heykelin merkezine bombe yapacak şekilde düzenlemiş.

İnsansı şekli olan Kaptan Gaganın kafası geniş gagalı bir ördeğe benziyor. Kaptan gaga iki ellini olabildiğince sağa ve sola doğru açmış, sağ bacağını ise öne atmış, gözlerini kapatmış, yüzünde neşeli bir gülümseme var. Kaptan gaga yuvarlak yakalı, bacaklarına kadar uzayan bir gömlek giymiş, gömleğin kollarını omuzlarına kadar kıvırmış.

Kaleye turkuaz, beyaz ve gri renkler hâkim. Kale ön ve arka tarafı birbirini aynalar gibi simetrik bir şekilde tasarlanmış. Kalenin önünde ve arkasında silindir dört tane kule var, kulelerin çatısı turkuaz renkte ve koni şeklinde. Uzun kulelerin alt gövdesi daha kalın yukarı doğru daralarak devam ediyor. Kulelerin çeşitli noktalarında az sayıda uzun dikdörtgen şeklinde beyaz pencere çerçeveleri var. Ön tarafın en sağında ve en solunda kalan kuleler ortadaki iki kuleye göre iki kat daha kalın ve aynı zamanda bir balkona sahipler, bu balkonların içinden devam eden kuleler, kalenin ortasındaki kulelerin kalınlığında. Ortada kalan iki uzun kule ise iki yandakine göre daha dar. Bu kulelerin üst kısmında iki yanda,  konik çatıya yakın şekilde monte edilmiş  iki küçük kule çıkıntısı bulunmakta.  Benzer yapıya sahip olan kalenin arka kısmı perspektiften dolayı daha küçük duruyor. İki ince-uzun, iki geniş -kısa olmak üzere önde ve arkada toplamda sekiz kule var.

Kalenin arka planında masmavi bulutlu bir gökyüzü var. Kalenin hemen önünden objektife doğru yürüyen, yüzleri seçilemeyen dört insan var.

Sayfa Görüntüleme : 497