Vortex

Betimleyen: Emine KOLİVAR

Afişte ayakta duran 80’lerindeki Uzun Boylu Adam (Dario Argento) oturmakta olan 80’lerindeki Kır Saçlı Kadın’a (Francoisse Lebrun) doğru eğilip onu kollarıyla sarmış. Kır Saçlı Kadın, bir eliyle de Uzun Boylu Adam’ın kolunu sıkı sıkı tutarak başını korkmuş bir çocuk gibi onun göğsüne saklamış. Dikey formdaki dikdörtgen görsel, üstten düz bir şekilde aşağı inen ince siyah bir çizgiyle ortadan ikiye ayrılmış. İki parçadan sağda olan sarı, solda olan kırmızı. Sarı parçada Kır Saçlı Kadın yer alırken kırmızı parçada Uzun Boylu Adam yer alıyor ama bu ayrımlar çok net değil. Adam, eğilince başı ve kolları sarı alana geçmiş. Kadının da elleri kırmızı alanda. İkilinin belden aşağısı ve çevrelerindeki diğer her şey, sanki bu renklerin içinde eriyip gitmiş, afişte sadece birbirine sarılmış ikili ve yazılar görünüyor.  

Uzun Boylu Adam’ın saçlarının üst kısmı dökülmüş, arka ve yanlar duruyor. Beyaz tenli, traşlı, geniş omuzlu biri. Özellikle ellerinde, yaşlılık nedeniyle oluşmuş kahverengi lekeler var. Triko kazağının yakasından alttaki kareli gömleğinin yakası görünüyor.

Kır Saçlı kadın, saçlarını toplamış, gıdısı olan, küçük gözlü, beyaz tenli, hafif kilolu biri. Beyaz çiçek desenli siyah elbisesinin üzerine beyaz bir hırka giymiş.

Afişte yer alan yazılar şu şekilde: En üstte kalın puntolu, siyah harflerle “DARIO ARGENTO, FRANCOISSE LEBRUN, ALEX LUTZ”; oval, yatay bir çerçeve içinde palmiye dalı ve altında “CANNES FİLM FESTİVALİ RESMİ SEÇKİ”; altta daha büyük harflerle “VORTEX”, “BİR GASPAR NOE FİLMİ”

Film adının R harfi, afişi ortadan uzunlamasına bölen siyah çizgiye denk geldiği için sanki iki kere yazılmış gibi tasarlanmış.

Görselin çevresini dönen ince siyah çerçeve, alt yatay kısımda biraz daha kalınlaşmış. Burada kırmızı harfler kullanılarak verilen film bilgileri afişin bu versiyonunda okunaklı değil.

Sayfa Görüntüleme : 449