Winnie the Pooh

Betimleyen: Zülal Karaman

Açık mavi yatay dikdörtgen üzerinde Winnie the pooh çizgi filminin dört karakteri yer alıyor. Bir eşek figürü olan İyor elinde kuyruğu ile baygın bir şekilde bakarak oturuyor. Winnie the pooh bir ayı figürüdür ve ellerini önden bağlamış sevimli bir şekilde bize bakıyor. Piglet ise bir domuz figürü olup ellerini arkadan bağlamış bir şekilde Winnie the pooh’ya bakıyor. Tiger ise gözleri kapalı, dirseklerinden bükük kollarını göğsünde konumlandırmış ve neşeli bir ifade sergiliyor.

Morumsu mavi renkteki İyor, pelüş bir eşektir. Ayaklarını iki yanına açmış bir şekilde yerde oturmakta. Sağ eliyle dik oturabilmek için yerden destek alırken diğer elinde, iğne ile tutturulmuş kuyruğu var. Kuyruğu şerit şeklinde kumaş ve saçlarına benzer püsküllerden oluşuyor. Kuyruğunun ucunda pembe bir fiyonk bulunuyor. Bir çana benzeyen kafası morumsu mavi ve sola eğik. Başının ortasında dağınık saçları koyu lacivert, burun delikleri ve ağız kısmı ise ten rengi. Baygın bakan elips şeklindeki gözleri ise koyu mavi. Göz kapakları yarım kapalı ve kaşları yukarı kalkık. Bu durum ona yorgun ve şaşkın bir ifade katmış. Gözlerinin altındaki yarım ay şeklindeki çizgi, yorgunluğunu belirginleştirmekte. Burnu iki delikten ibaret. Kocaman bir gülümsemesi var. Yüzünü ikiye bölen bir dikiş çizgisi bulunmakta. Kulakları, bir  tavşanınkine benzemekte ve ince kıvrık bir formda. İç kısımları pembe olan kulakları yere paralel olarak duruyor. Vücudu yumuşak hatlara sahip olup kollarındaki ve bacaklarındaki dikişler İyor’u oyuncağa benzettiği için sevimlilik katıyor. Parmakları ve toynakları belirgin değil, elleri ve ayakları elips formunda.

Winnie the pooh bal rengi tombul bir ayıcıktır. Başı şişkin bir armut şekline benzemekte. Küçük siyah gözleri yüzünün ortasında. Siyah yay şeklindeki kaşları gözlerinin üzerinde. Hafif açılı duran kaşları, yüzüne sevgi dolu bir ifade katıyor. Küçük yuvarlak kulakları, gözlerine paralel bir şekilde kafasına konumlanmış. Altına doğru sivrileşen siyah elips bir burnu var. Dar bir u harfi şeklindeki ağzı yanaklarını bombeleştiriyor. Kırmızı kısa kollu tişörtünden dolayı boynu çok belirgin değil.  Kollarını yuvarlak hatlı gövdesinin önünde çapraz bir şekilde birleştirmiş. Tişörtü göbeğini örtmüyor. Bacakları vücuduna göre ince, sağ bacağı bir adım önde, diğer bacağı ise ayağı soluna bakacak şekilde duruyor. Vücudu ayaklarından dolayı biraz sağa eğilmiş pozisyonda.

Tiger sarı, turuncu ve siyah şeritli bir kaplandır. Küçük oval başının iki yanında yuvarlak kulakları bulunmakta. Göz çevresi ve ağzı kısmı sarı renkte, yüzünün diğer kısımları ise turuncu ve çizgili. Gözleri kapalı ve ince kaşları siyah. Yüzünde memnun bir ifade var. Pembe yumuşak köşeli üçgen şeklinde burnunun yanında siyah üçer tel bıyığı bulunmakta. Ağzında büyük bir gülümseme var. Çenesi uzun boynu ince. Kollarını dirseklerinden büküp göğsünün önünde biraz boşluk bırakarak birleştirmiş. Elleri yumruk şeklinde ve kolları da çizgilerle kaplı. Gövdesinin ön kısmında oval şeklinde büyük bir sarı bölüm var. Bacakları Winnie the pooh’nun arkasında kalmış.

Piglet, pembe renkli minyon bir domuzdur. Yüzü elips seklinde. Küçük siyah gözleri yüzünün ortasında bulunmakta. Yukarı kalkık siyah yay biçiminde kaşları, ters üçgen şeklinde dışarı doğru sivrilmiş bir burnu var. Sevimli gülümsemesiyle yanakları belirginleşmiş. Koyu pembe, dik olan kulakları yaprağa benzemekte. Kulakları gözlerine paralel bir şekilde konumlanmış. Başı ve vücudu hafif sağa dönük. Hafifçe öne doğru eğilmiş, başını geriye atmış yukarı doğru bakıyor. Ellerini bedeninin arkasında birleştirmiş.  Vücudu yuvarlak hatlı ve yatay koyu pembe eş şeritlerce bölünmüş. Ayakları ve kısa bacakları açık pembe. Yuvarlak formlu ayakları içeri doğru birbirine bakıyor. Sağ bacağını dizden kırmış.

Sayfa Görüntüleme : 578