Yalan Dolan

Yalan Dolan

Betimleyen: Zeynep BULUT

Topluluk fotoğrafı formatındaki afişte, başrol oyuncuları yer alıyor.

Filmin ve oyuncuların isimlerinin yazdığı hafif yatay, siyah kalın bir şeritle ikiye ayrılan afişin üst kısmında Neco ( ŞAFAK SEZER) Zeyna ( Burcu Binici)  ve Ayhan’ın ( ÇETİN ALTAY)  portre fotoğrafları yer alıyor.

Neco, tombul yuvarlak yüzlü, hafif kilolu, 40,lı yaşların başlarında bir adam. Kalın boynu yüzüyle sanki bitişik gibi duruyor. Saçlarını sıfıra vurmuş.  Dudakları ince, burnu düzgün ve yüzüyle orantılı, kaşları kalın ve siyah, esmere yakın buğday tenli…

Siyah parlak kumaştan bir ceket, içine boğazlı bordo bir kazak giymiş, başını hafif yukarıda ciddi bir ifadeyle karşıya bakıyor.

Diğer ikisi ise onun arkasında ayakta. 

Neco’nun sağında, kısa küt kesilmiş sarı düz saçlarıyla otuzlu yaşların başlarında bir kadın olan Zeyna var. Üstünde derin v yakalı siyah bir buluz olan Zeyna, oval yüzlü, kaşları kalkık, ela gözlerini objektife odaklamış halde duruyor.

Diğer tarafta otuzlu yaşların ortalarında, geniş omuzlu,  sarı sakallı, renkli gözlü,  ince kaşlı, saçsız, yüzünde belirgin bir yara izi olan Ayhan, başına haki bir kasket, üstünde kamuflaj bir ceketle.

Hemen arkalarında yuvarlak kapağı açık bir kasa, etraflarında havada uçuşan dolarlar var.

Alttaki bölümde diğer beş oyuncu sıralanmış.  Onlarında aynı şekilde göğüsten yukarı görselleri yer alıyor.

En önde Cengiz ( Yıldırım Öcek ) şaşkın bir ifadeyle kaşlarını kaldırarak karşıya bakmış. Uzun sakalları saçlarına göre çok daha beyaz. Kaşları belirgin, yüzü uzun ve zayıf, yanakları yaşından dolayı hafif sarkmış, yeşil kareli gömleğinin üzerinden lacivert tulumunun askıları görünüyor.  Sol elini kaldırarak elindeki tesbihi göstermiş.

Diğerleri onun arkasında.

 Cengiz’in solunda yirmili yaşların sonlarında olan Birsen (BAŞAK ASLI KOŞUCU ) var.  Sarıya yakın açık kumral,  uzun dalgalı saçlarını salık bırakmış.   Ufak yüzüne kahve tonlarında yoğun bir makyaj yapıp, üstüne parlak lacivert, göğüs dekolteli bir elbise giymiş.  

 Onun yanında otuzlarının başlarındaki Tayfun, ( HAKAN EKSEN)  siyah, kalın çerçeveli, numaralı gözlüğüyle dikkat çekiyor.   Şakaklardan açılmaya başlamış koyu renk, kısa saçlarını geriye taramış, kirli sakallı, orta boylu, zayıf bir adam.

Cengiz’in diğer tarafında Serdar( UMUT AKSOY )  yer alıyor.  Serdar, otuzlu yaşların ortalarında, kısa siyah sakallı, derin bakışlı, esmer.

 En geride Furkan (İLHAN KARAMANOĞULLARI ) var.  Furkan, oval yüzlü, genç, kumral bir adam Yakasız, zımba detayları olan siyah bir gömlek giymiş, başında dar kenarlı siyah bir şapka var.

Ortadaki geniş siyah şerit üzerinde büyük sarı harflerle “ YALAN DOLAN” üstünde “ŞAFAK SEZER, ÇETİN ALTAY, BURCU BİNİCİ, YILDIRIM ÖCEK” altta daha küçük puntolarla “YÖNETMEN : M. ŞAHİN DERUN” yazıyor.

  En altta üç satırlık detaylı açıklamalar ve sponsor logoları yer alıyor.                       

Sayfa Görüntüleme : 812