Yaşamın Kıyısında

Yaşamın Kıyısında Betimleyen: Zerrin TEZEL  Dikey formdaki afiş, iki bölümden oluşuyor. Üstteki bölümde, oyuncuların omuzlarından yukarısının yer aldığı sarı filtreli görseller kullanılmış. En önde Nurgül Yeşilçay’ın canlandırdığı Ayten karakteri yer alıyor. Ayten yirmili yaşlarının ortalarında kumral saçlı, yeşil gözlü, dolgun dudakları kurumuş, yuvarlak yüzlü bir kadın. Saçlarını arkadan toplamış olan Ayten karşıya doğru hüzünle bakıyor. Ayten’in sağ omzunun arkasında dalgalı sarı saçları kısa, mavi gözleri merak içinde bakan, aralık dudaklarından alt dişleri görünen Lotte (Patrycia Ziolkowska) yer alıyor. Lotte yirmili yaşlarının başında bir kadın. Ayten’in sol omzunun arkasında duran Nejat (Baki Davrak) koyu kumral saçlı, kalın kaşları dağınık, ela gözlü, otuzlu yaşlarının başında bir adam. Geniş alınlı ve oval yüzlü olan Nejat karşıya doğru düşünceli bakmakta. Nejat’ın sol omzunun arkasında, yetmişli yaşlarının başlarında, geniş yüzlü, iri burunlu, yüzünde kırışıklar olan Ali (Tuncel Kurtiz) bulunuyor. Ali’nin öne doğru bakan gözleri hafif kısık, yüzünde gizli bir tebessüm var.   Afişin ikinci alt yarısında,  taş parçalarının üst üste dizildiği iki dalga kıran karşılıklı duruyor. Kumsal olan deniz kıyısında bir kayık bulunmakta. İki dalga kıran arasında denizde bir dalgalanma oluşmuş. Kalın punto ve büyük harflerle koyu gri renkte yarı saydam, filmin ismi “YAŞAMIN KIYISINDA” yazıyor. Harflerin altında, Almanca yazılmış kayıp ilanından kelimeler seçiliyor. İki satır halinde yazılan filmin isminin, ilk satırının sağ yanında daha küçük puntoyla “BİR Fatih Akın Filmi” ibaresi yer alıyor. İkinci kelimenin sol yanında ise bir oval çerçeve içinde zeytin dalı ve altında “CANNES FİLM FESTİVALİ EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ” ifadesi bulunmakta.  Afişin en alt bölümünde pürüzlü kumlarla kısmen iç içe geçmiş şekilde, beş satır halinde film yapım şirketleri ve oyuncuların isimleri sıralanmakta.   Afişin en üstünde ise, alttaki görselin devamı gri gökyüzündeki bulutlar üzerinde siyah büyük harflerle oyuncuların isimleri sıralanmış. Soldan sağa sırayla; “NURGUL YEŞİLÇAY BAKİ DAVRAK PATRYCIA ZIOLKOWSKA TUNCEL KURTİZ NURSEL KÖSE VE HANNA SCHYGULLA”

Betimleyen: Zerrin TEZEL

Dikey formdaki afiş, iki bölümden oluşuyor. Üstteki bölümde, oyuncuların omuzlarından yukarısının yer aldığı sarı filtreli görseller kullanılmış. En önde Nurgül Yeşilçay’ın canlandırdığı Ayten karakteri yer alıyor. Ayten yirmili yaşlarının ortalarında kumral saçlı, yeşil gözlü, dolgun dudakları kurumuş, yuvarlak yüzlü bir kadın. Saçlarını arkadan toplamış olan Ayten karşıya doğru hüzünle bakıyor. Ayten’in sağ omzunun arkasında dalgalı sarı saçları kısa, mavi gözleri merak içinde bakan, aralık dudaklarından alt dişleri görünen Lotte (Patrycia Ziolkowska) yer alıyor. Lotte yirmili yaşlarının başında bir kadın. Ayten’in sol omzunun arkasında duran Nejat (Baki Davrak) koyu kumral saçlı, kalın kaşları dağınık, ela gözlü, otuzlu yaşlarının başında bir adam. Geniş alınlı ve oval yüzlü olan Nejat karşıya doğru düşünceli bakmakta. Nejat’ın sol omzunun arkasında, yetmişli yaşlarının başlarında, geniş yüzlü, iri burunlu, yüzünde kırışıklar olan Ali (Tuncel Kurtiz) bulunuyor. Ali’nin öne doğru bakan gözleri hafif kısık, yüzünde gizli bir tebessüm var. 

Afişin ikinci alt yarısında,  taş parçalarının üst üste dizildiği iki dalga kıran karşılıklı duruyor. Kumsal olan deniz kıyısında bir kayık bulunmakta. İki dalga kıran arasında denizde bir dalgalanma oluşmuş. Kalın punto ve büyük harflerle koyu gri renkte yarı saydam, filmin ismi “YAŞAMIN KIYISINDA” yazıyor. Harflerin altında, Almanca yazılmış kayıp ilanından kelimeler seçiliyor. İki satır halinde yazılan filmin isminin, ilk satırının sağ yanında daha küçük puntoyla “BİR Fatih Akın Filmi” ibaresi yer alıyor. İkinci kelimenin sol yanında ise bir oval çerçeve içinde zeytin dalı ve altında “CANNES FİLM FESTİVALİ EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜ” ifadesi bulunmakta.

Afişin en alt bölümünde pürüzlü kumlarla kısmen iç içe geçmiş şekilde, beş satır halinde film yapım şirketleri ve oyuncuların isimleri sıralanmakta. 

Afişin en üstünde ise, alttaki görselin devamı gri gökyüzündeki bulutlar üzerinde siyah büyük harflerle oyuncuların isimleri sıralanmış. Soldan sağa sırayla; “NURGUL YEŞİLÇAY BAKİ DAVRAK PATRYCIA ZIOLKOWSKA TUNCEL KURTİZ NURSEL KÖSE VE HANNA SCHYGULLA”

 

Sayfa Görüntüleme : 672