Yaşlı Adam ve Delikanlı

Yaşlı Adam ve Delikanlı

Betimleyen: Fatma DALAY

Öncesi ve sonrası olarak iki çerçeveye bölünmüş karikatürde bir delikanlı ile 60’lı yaşlarda bir adam, günışığının aydınlattığı sokakta karşılıklı konuşuyorlar.

Öncesi:

Delikanlının konuşma balonu: “Dediğin oldu Akif amca…Kız kabul etti teklifimi…”

60’larındaki Akif amcanın konuşma balonu: “Ee.. Biz bu saçları değirmende ağartmadık…”

Delikanlı: “Ne Saçı?”

Sonrası:

Akif amca: “Saçım nerde lan?!!!”

Delikanlı: “Hadi iyi günler.”

Akif amca: “İyi günler.”

İlk karikatürde; delikanlı, memnun bir yüz ifadesiyle Akif amcaya dönük… Onun sağında duruyor. Kısa boylu, tıknaz.  Gür ve kısa saçlarının uçları havaya doğru dik dik. Patlak gözlü ve yuvarlak büyük burunlu. Sakalsız ve bıyıksız… Dudakları tek çizgi… Üzerinde bir tişört var. Omuzları düşük. Sırtı hafif yuvarlak.

Akif amca, ellerini arkasına birleştirerek hafifçe geriye kaykılmış.  Bilgiç bir edayla sırıtırken, yarım ay biçimindeki beyaz kaşları kalkık. Saçları dökülmüş. Yuvarlak çerçeveli, kalın camlı bir gözlük takmış. Sosise benzeyen ince uzun bir burnu var. Dudakları tek çizgi… Çenesi gerdanının üstüne hafif sarkmış.  Üzerine bir ceket, içine üst düğmesi açık bir gömlek giymiş.

İlk karikatürde delikanlı, ‘Ne saçı?” dedikten sonra, ikinci karikatürde Akif amca, elleriyle başını tutarak hayretle ağzını sonuna kadar açmış. Yarım ay biçimindeki kaşları, yukarıya bakan hilal şeklini almış. Şaşkın yüz ifadesiyle delikanlı,  uzaklaşmak üzere sırtını Akif amcaya dönmüş. Dudakları üzülmüş gibi aşağıya doğru bükülmüş.

Geri planda boyutları birbirinden farklı, soluk gri renkte apartman siluetleri var.

 

Sayfa Görüntüleme : 1315